Sinneri kahest märtsis Indian Wellsi turniiri ajal antud dopinguproovist leiti anaboolse steroidi klostebooli jälgi. Seda ainet kasutatakse muuhulgas lihasmassi kasvatamiseks.

Rahvusvahelise tennise antidopinguagentuuri ITIA teatel pääses itaallane aga võistluskeelust põhjusel, et keelatud aine sattus tema kehasse juhuslikult. Nimelt oli tennisisti füsioterapeut kasutanud enda käel olnud lõikehaava ravimiseks klostebooli sisaldanud ravimit ja tegi pärast seda Sinnerile massaaži.

Mitmed tennisetähed on nõudnud seejärel Sinnerile võistluskeelu määramist. Näiteks leidis Kanada tenniseäss Denis Shapovalov, et esinumbrit „koheldakse teistest erinevalt“.

„Võib-olla aitas see juhtum mul mõista, kes on mu sõber ja kes mitte. Sain aru, et on palju mängijaid, keda ma ei arvanud olevat oma sõbrad, ja üsna palju on neid, keda pidasin sõpradeks ja kes seda tegelikult ei ole. See tegi minu jaoks paljud asjad selgemaks,“ rääkis Sinner, vahendab Corriere dello Sport.

„Enne US Openit olin väga raskes ja delikaatses olukorras, nägin vaeva, et paljudest asjadest aru saada. Siis ärkasin üles ja ütlesin endale, et lõpuks on mul kõik hästi, ma olen terve ja mu perega on kõik korras. Ütlesin endale, kuidas mul on vedanud, sest saan teha seda, mida ma armastan, ning elus on palju hullemaid asju [kui see dopinguproov],“ rääkis itaallane, vihjates oma armastatud tädi surmale.

23-aastane Sinner on sel hooajal võitnud seitse turniiri, sealhulgas Austraalia lahtised ja US Openi.