43-aastasel Tohveril on 25 aastat kogemust juhtimises, meeskondade ehitamises, strateegilises planeerimises, tootearenduses, müügis ja sponsorluses – peamiselt kultuuri- ja spordivaldkonnas. Lisaks on ta rahvusvaheline jalgpallikohtunik, kes on vilistanud üle 450 Eesti kõrgliiga mängu ja 150-l UEFA või FIFA egiidi all toimunud kohtumisel. Alles eile oli ta kohtunik Viinis UEFA konverentsliiga alagrupimängus, kus läksid vastamisi SK Rapid (Austria) ja FC Noah (Armeenia).

EOK presidendi Kersti Kaljulaidi sõnul on Tohveril Eestis ainulaadne kogemus kõigis kolmes olulises sihtgrupis, kellega Eesti olümpiakomitee töötab.

„Pikaaegse jalgpallikohtunikuna on ta tuttav Eesti spordisüsteemiga ja spordibürokraatiaga. Spordi vallas tegutseva ettevõtjana on ta kursis erasektoriga ja räägib sama keelt meie võimalike sponsoritega. Ühtlasi pole talle võõras kunagise PÖFFi juhina esitada nii rahataotlusi, eelarveid kui aruandeid. Usun, et oleme leidnud Siim Suklesele hea mantlipärija!“ ütles Kaljulaid pressiteate vahendusel.

Tohver kandideeris EOK peasekretäriks sooviga panustada nii spordiellu kui ühiskonda laiemalt. „Sport kogu oma laias spektris on mulle elus väga palju andnud. Tunnen, et tahan midagi tagasi anda ning mul on selleks vajalikud kogemused, oskused ja energia,“ sõnas ta.

„Laste- ja noortespordil, liikumisharrastusel, tippspordil ja ka nende fännamisel on võime positiivselt mõjutada kogu ühiskonda alates haridusest, tervishoiust ja riigikaitsest kuni majandusnäitajateni välja. Olles osa Eesti olümpiakomitee tiimist on mu soov Eesti spordikogukonda liita, et anda spordielule hoogu, seda mõtestada, haaravateks lugudeks vormida ja selleks kõigeks vajalikke vahendeid, tegijaid ning teadmisi kaasata,“ jätkas Tohver.

Tohver asub Eesti olümpiakomitee peasekretärina ametisse 4. novembril. Seni on peasekretäri kohusetäitja EOK spordidirektor Martti Raju.