Zirk oli stardis meeste 200 m liblikujumises. Ta läbis eelringides distantsi ajaga 1.56,82, mis andis viiendana kindla finaalikoha.

“Töö eelujumistes tehtud ja nüüd algab keskendumine finaalile,“ rääkis Zirk pärast ujumist pressiteate vahendusel. „Sain võtta võrdlemisi kergelt ja pingevabalt. Stardipuki taga sai enda endise treeningkaaslase Chad Le Closiga isegi nalja visatud, kuid finaalis on meeleolu märksa tõsisem.“

Eelujumiste kiireim oli ameeriklane Trenton Julian ajaga 1.54,83. Talle järgnesid Moon Seungwoo (1.55,61) ja Alberti Razzetti (1.55,70).

Tribuntsov oli 50 m seliliujumises lähedal enda lühiraja Eesti rekordile (23,13), kui aeg 23,38 andis eelujumistes kuuenda positsiooni.

“Fookus täna hommikul oli enda ujumisel, sest ma ei ole veel leidnud seda väga head võistlusrütmi,“ mõtiskles Tribuntsov. “Positiivne on see, et olen iga stardiga läinud paremaks. Finaalis tahaksin mõned tehnilised asjad paika loksutada. Hetkel kaotan veidi aega, sest ei suuda vett nii kvaliteetselt haarata. Ei ole midagi hullu, aga tean, et mul on veel ajaliselt varu,“ lisas ta.

Eelujumistes sai ainsana aja alla 23 sekundi Isaac Cooper tulemusega 22,87, Edasi mahtusid mehed kohtadel 2-7 lausa 21 sajandiku sisse.