Eesti alustas mängu hästi ning haaras 12. minutil Inga Bušina värava järel 7:5 eduseisu. Alina Molkova tabas kuus minutit hiljem juba viiendat korda ning eestlased juhtisid 11:7. Seejärel aga haarasid initsiatiivi soomlased, kes karistasid meie tehnilised vead kiirrünnakutega ära ja tõid poolaja lõpuks tabloole viigiseisu 12:12.

Teise poolaja alguses leidis Eesti taas üles väravasoone ning Molkova teine järjestikune karistusvise viis neid 42. minutil 18:16 ette. Seejärel skoorimine aeglustus ning kümme minutit hiljem olid tablool viiginumbrid 20:20. Viimased minutid kujunesid tõeliselt põnevaks. Eestit hoidsid mängus Darja Belokurova head tõrjed.

59. minutil oli Eestil võimalus võit vormistada ja kahega ette minna, kuid paraku eksiti kahel korral kuuelt meetrilt. Soome suutis seejärel viigistada ning viimase rünnaku õigus jäi eestlastele. Paraku see meile väravat ei toonud ja lõppseisuks jäi 24:24.

“Esmalt tuleb alustada sellest, et me tõestasime täna, et väärime kohta MM-i kvalifikatsioonis. Kui eelnevad kohtumised oleme Soomele kaotanud üle 10 väravaga ning täna suutsime viigistada, siis ei saa olla muud kui rahulolu tunne. Tuleb natukene praaki vähendada ning homme ootab juba uus võitlus ees,“ analüüsis täna üheksa väravat visanud ning mängu parimaks valitud Alina Molkova Eesti käsipalliliidu pressiteate vahendusel.

“Tegime täna lubamatult palju tehnilisi vigu. Natukene segas meie plaani kahe mängija vigastus, kuid selle taha pugeda ei saa. Ehk olime natukene ka närvis, kuid laupäevaks tuleb see unustada, kõvasti võidelda ja meil on veel kõik võimalused siit edasi minna,“ ütles soomlaste poolelt viis tabamust kirja saanud Ella Holopainen.

Soomlastel oli täna koosseisust puudu kaks tähtmängijat: Johanna Hill ja Corinna Jensen.

Eesti kohtub Soomes toimuval maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonis järgnevalt reedel Iisraeliga. Soome ja Iisrael lähevad omavahel vastamisi laupäeval ning siis saab selgeks üks naiskond, kes sellest alagrupist järgmisesse vooru pääseb.