Avapoolajal oli palliplatsil selgelt kaks võrdset võistkonda: mäng oli tasavägine, kuid märkimisväärseid sündmuseid liialt ei tekkinud, kirjutab Jalgpall.ee mängu ülevaates. Pall käis võrdselt mõlemal väljakupoolel, ent ühtki reaalset väravalöömise võimalust ei loodud, sest rünnakuolukordade lahendamisel jäi puudu täpsusest või oli vastasvõistkond kaitses oma ülesannete kõrgusel. Eesti parimateks võimalusteks võib pidada mängu alguses heast kohast teenitud karistuslööki, mille puhul saatis Lisette Tammik palli üle raamide, ja Vlada Kubassova 39. minuti kauglööki, mis oli Leedu puuriluku jaoks lihtne saak.

Teise poolaja esimene pool oli avapoolajaga küllaltki sarnane: tasavägiselt mänginud võistkondadel ohtlikke momente ei tekkinud ning kaitses tegutseti kindlalt. Mängu põnevaimad hetked toimusid normaalaja viimase veerandtunni jooksul ning selle perioodi avas 75. minuti moment, millest Eesti läks mängu juhtima: Tammik saatis vasakust äärest karistusalasse suurepärase tsenderduse, mille Anette Salei esimeselt puutelt väravaks vormistas. Vaid minut hiljem oli aga seis paraku taas viigis, kui võimsast kauglöögist realiseeris olukorra vaid seitse minutit varem Leedu eest mängu sekkunud Erika Šupelytė.

Šupelytė oli taaskord täpne 79. minutil, kui vormistas väravaks Rimantė Jonušaitė kavala söödu. Eesti jahtis innukalt viigiväravat, kuid pidi alates 88. minutist mängima vähemuses, sest Mari Liis Lillemäele näidati teist korda kollast kaarti. Siiski võttis mäng esimesel üleminutil positiivse pöörde: Kairi Himaneni pika söödu järel oli Kubassova kasti murdmas, ent võeti seal vea hinnaga maha. Poolkaitsja realiseeris enda teenitud penaltilöögi ning tõi tabloole 2:2 viigiseisu.

Kohtuniku lõpuvile järel ootas koondiseid ees penaltiseeria. Leedu lõi neljast sooritatud löögist sisse vaid ühe ning Eesti viienda löögi realiseeris otsustavalt Tammik, tagades Balti turniiri võidukarikat kaitsvale Eestile taaskord pääsme finaalmängu.

Eesti jalgpallinaiskonna tänane algkoosseis.

Eesti vastane Balti turniiri finaalis selgub täna õhtul, kui kell 19.00 algavas poolfinaalis kohtuvad Fääri saared ja Läti.

Teine mäng ootab Eestit ees pühapäeval, 27. oktoobril olenevalt võistluspaarilisest kas kell 12.00 või 18.00, kohtumisest vahendab otsepilti Soccernet TV.