Williamsi akadeemia sõitja alustas tänavu debüüthooaega F2-s, kuid sai augustis ootamatult võimaluse Williamsi vormel 1 tiimis. Nimelt otsustas võistkond lahti lasta ameeriklase Logan Sargeanti ja edutada F2 üldarvestuses tol hetkel kuuendat kohta hoidnud Colapinto. Kui Sargeanti vallandamine polnud üllatus, siis tema mantlipärija nimi pigem küll. Meedias seostati vaba kohaga kõige rohkem sakslast Mick Schumacherit.

Colapinto on senise võimaluse suurepäraselt ära kasutanud. Ta sai debüüdil Monzas 12. koha, seejärel on tal ette näidata veel 8., 11. ja 10. koht. Viimasel kahel etapil on ta edestanud ka kogenud tiimikaaslast Alexander Albonit.

Kas saab uue võimaluse?

Williamsis sõidab Colapinto tänavuse aasta lõpuni, aga uuel hooajal enam mitte, sest Alboni kõrval liitub tiimiga Carlos Sainz. Tänu headele esitustele on argentiinlast seostatud Sauberiga, kus vanameister Nico Hülkenbergi kõrval on veel vaba koht.

„Minu unistus on F1 sarja püsima jääda. Selle nimel ma töötan, võtan ühe etapi korraga,“ rääkis Colapinto podcastis „The Fast and the Curious“. „Sel aastal sain imelise võimaluse, mille võtsin kahe käega vastu. Tulin siia, et jääda, ja see on reaalsus.“

Colapinto lisas, et tahab võistkondadele näidata, et teda tasub palgata. „Samas paistab vabade kohtade osas järgmisel aastal olukord keeruline,“ nentis ta. „Praegu ma veel liialt 2025. aastale ei mõtle, vaid keskendun täielikult praegusele hooajale. Loodan aasta edukalt lõpetada ja siis vaatame edasi.“

F1-s on uueks aastaks veel kaks kohta vaba. Kui üks on Sauberis, siis teine Red Bulli sõsartiimis RB-s, kus seni teada vaid Yuki Tsunoda jätkamine.

Colapintost tuli juttu ka viimases „Ringiga ees“ saates:

1x
1x
  • 0.25
  • 0.5
  • 0.75
  • 1
  • 1.25
  • 1.5
  • 2
00:00

Vormel 1 hooaja 20. etapp sõidetakse sel nädalavahetusel Mehhikos. Pühapäevane põhisõit algab Eesti aja järgi kell 22.