„Lõppmäng“ on lugu viiest Eesti sportlasest ning nende karjääri ootamatust, vigastustest tingitud, lõpust. Filmis avavad oma emotsionaalse teekonna odaviskaja Magnus Kirt, kaugushüppaja Ksenija Balta, sumotäht Baruto, jalgpallur Tarmo Kink ja korvpallur Janar Soo. Kõigi nende karjäär lõppes samal põhjusel – vigastusega, mille tagajärjel ei saanud nad enam unistatud tasemel võistlemist jätkata.

„See on lugu meie sportlaste traagilistest tagasilöökidest ning elust pärast seda. See on lugu sisemisest võitlusest, paratamatusega leppimisest ja uue tee alustamisest. Teie ees on Eesti tippsportlased, keda oleme harjunud nägema maailma tasemel pingutamas, aga dokis on nad teie ees emotsionaalselt täiesti alasti ja avameelsed,“ tunnistas Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald.

Filmi autori Brent Pere sõnul ei räägi film sellest, kuidas vigastused karjäärile pidurit võivad tõmmata, vaid avavad ka sportlaste mõttemaailma pärast seda, kui pikk teekond saab läbi ning ees ootab teadmatus. „Nende viie Eestis armastatud sportlase najal julgen öelda, et tipptasemel atleetide peamine mure on leida elus uus eesmärk, mille poole püüelda,“ ütleb Pere. „Mõni leiab uue tee kiiremini kui teine, tihti aga ei suudeta spordist enam kunagi loobuda. Põnev ongi just see, millised meetodid inimeste jaoks toimivad ning kuidas nad ümberpööratud eluga toime tulevad.“

„Lõppmäng“ on Delfi Meedia kolmas spordidokk, varem on toodetud „Lõvide vennaskond“ ja „Paul Keres. Kuningas“; 2021. aastal valmis ka dokumentaalfilm „Riigikogu direktor“ Eesti iseseisvuse ühest taastajast Üle Nugisest

Filmi autor on Brent Pere, idee autor Urmo Soonvald ning filmi levitab Delfi Meedia. Pärast linastusi PÖFFil, 14. novembrist, on „Lõppmäng“ nähtav kõigis Apollo kinodes. Seejärel ka Delfis.