Leedu rallisõitja Benediktas Vanagas avaldas teisipäeval sotsiaalmeedias, et Kesk-Euroopa rallil Ott Tänaku ja Martin Järveoja gravel crew’ ehk eessõitja tööd teinud Kuldar Sikk sattus õnnetusse, mille järel vajas operatsiooni, sest vigastada sai selgroog.

Leedu portaali 15min.lt teatel sattus Sikk avariisse möödunud nädalal Kesk-Euroopa rallil eessõitja tööd tehes, mille tagajärjel rullus auto üle katuse ning selgroogu vigastanud Sikk viidi kohalikku haiglasse.

Tänak selgitas sotsiaalmeedias, et õnnetus juhtus ülesõidul kolmandale kiiruskatsele. Tema meeskond on palju vaeva näinud, et õnnetuses viga saanud Sikk kiiresti kodumaale toimetada. Eesti ralliäss tänas siiralt ka viimastel päevadel Kuldari eest hoolt kandnud Plzeni ülikoolihaigla personali.

„Suur täna antud toe ja abi eest. Mul on hea meel, et ta on nüüd turvaliselt kodus ja Eesti arstide hoole all. Nad tagavad talle parima võimaliku abi ja Kuldar saab olla oma pere läheduses,“ kirjutas Tänak sotsiaalmeedias.

45-aastane Sikk on Eesti autospordiliidu spordidivisjoni juht. Sikk on aastaid võistelnud ka kaardilugejana nii autoralli MM-sarjas kui ka väiksematel rallidel Eestis ja mujal. 2023. aastal debüteeris ta Dakari rallil Vanagase kõrval, kellega osalesid kuulsal kõrberallil ka tänavu. Teisel katsel lõpetati legendaarne ralli kõrgel kaheksandal kohal.