Pavel Loskutovi süüdistatakse selles, et ta lõi eelmise aasta aprillikuus Valga linnas enda tuttavat 64-aastast meest rusikaga näkku ja kuklasse. Süüdistuse järgi palus kannatanu naine, et Loskutov oma tegevuse lõpetaks, ent süüdistatav jätkas kannatanu ründamist ja lõi korduvalt meest näkku ja pähe, millega tekitas talle valu ja tervisekahjustuse.

Maakohus määras P. Loskutovile karistuseks kuus kuud tingimisi vangistust üheaastase katseajaga. Samuti tuleb tal tasuda menetluskulud summas 2823,01 eurot. Lisaks mõistis maakohus Eesti Vabariigilt P. Loskutovi kasuks välja 400 eurot süüteomenetluses tekitatud mittevaralise kahju käeraudade õigusvastase kasutamise eest.

Tartu Ringkonnakohtu hinnangul kinnitavad esitatud tõendid kogumis, et P. Loskutovi süü antud asjas on tõendatud, mistõttu jäeti maakohtu otsus süüdistatava süüküsimuses ja karistamises muutmata.

Samas leidis kriminaalkolleegium, et P. Loskutovi poleks tohtinud kahtlustatavana ligemale kaks päeva kinni pidada ja tunnistas selle kinnipidamise õigusvastaseks. Selle tulemusena määras ringkonnakohus Eesti Vabariigilt P. Loskutovi kasuks mittevaralise kahju hüvitise summas 190,41 eurot.

Apellatsioonimenetluses tekkinud kuludest jääb 348,92 eurot P. Loksutovi ja ülejäänud Eesti vabariigi kanda.

Otsus ei ole jõustunud.