Viimased 16 kuud põlve- ja randmevigastustega võidelnud Kyrgios on profitennisest eemal olnud ligi kaks hooaega. Möödunud aastal pidas showmehe ja tennisemaailma pahapoisina tuntud Kyrgios ühe võistlusmatši, kaotades Stuttgarti ATP turniiri avaringis hiinlasele Wu Yibingile.

Järgmisest hooajast on Austraalia täht aga suures tennises tagasi. Kyrgios kinnitas seda neljapäeval Sydneys toimunud paneelil. „Mängin järgmisel aastal Austraalia lahtistel. Igatsen kodupubliku ees mängimist meeletult,“ sõnas Kyrgios.

Kyrgios tõdes, et oli lähedal karjääri lõpetamise otsusele, mida soovitasid talle ka teda ravinud kirurgid. Kuid Austraalia tennisist soovis anda endale veel võimaluse, et täita oma suur unistus - võita suure slämmi turniir. Kyrgiose seni parim tulemus slämmiturniiridelt pärineb 2022. aastast, kui ta tunnistas Wimbledoni finaalis Novak Djokovici paremust.

„See vigastus, mis mul oli, oli tõeliselt jõhker. Mulle öeldi, et ilmselt ei saa ma enam kunagi mängida. Mind see ei huvitanud. Ütlesin lihtsalt, et andke mulle veel kaks-kolm aastat. Lõppeb see hästi või halvasti, kuid kindlasti on see lõbus. Ainus, mis mind motiveerib, on soov võita suure slämmi turniir. Soovin anda endale veel ühe võimaluse,“ lisas karjääri parimal hetkel maailma edetabeli 13. real paiknenud Kyrgios.