Martin Fourcade Nordic võistlusele nimeliselt kutsutud Tominga äpardused relvaga algasid juba Prantsusmaale jõudmisel, kui pagasiga reisinud relv lennujaamas kadunud oli. Seetõttu tuli hiljem üles leitud pagasile uuesti lennujaama järele minna, mis röövis Tomingalt võimaluse enne võistlust trenni teha. Läksin pärast lihtsalt jalutama ja ujuma, kirjeldas Tomingas Topauto laskesuusablogis.

„Pärast ujumist riputasin hotellis vannitoa soojendusega kuivatusrestile oma märja trikoo. Mõne aja pärast oli toas tunda kärsahaisu. Nuusutasin ja otsisin selle päritolu. Kui vannitoa ukse avasin, oli allikas selge. Trikoost tilkuv vesi oli jõudnud kuivatusresti termostaadi vahele. See suitses, praksus ja ajas metsikut vingu välja,“ selgitas Tomingas juhtunut. „Tormasin paanikas retseptsiooni ja teatasin peatse tulekahju puhkemisest. Tädi leti tagant hüppas kohe püsti ja koos jooksime minu hotellituppa. Toas tõmbas ta vannitoa korgid välja ja ütles, et homme saadab siia töömehe. Kell oli selleks hetkeks pool 12 õhtul, tuba oli kärsahaisu täis, päev oli olnud kõike muud kui järgmise päeva võistlust soosiv.“

Siiski tegi Tomingas võistlusel korraliku tulemuse, saavutades kuuenda koha, ning asus järgmisel päeval Eesti poole reisima, et osaleda suvebiatloni Eesti meistrivõistlustel.

Taaskord tekkisid relvaga transpordil viperused ning lõppkokkuvõttes läks Tominga pagas uuesti kaotsi. Kuna relv oli kadunud mitu päeva, jäi Tomingal Eesti meistrivõistlustel osalemata.

„Iga päev helistasin lennujaama, neil viskas see sarihelistaja tõenäoliselt juba üle ja nad suunasid mind suhtlema Air Balticuga. Ei viitsinud ka sealt keegi minuga telefonitsi jutustada, aga kadunud relv oli ilmselt piisav põhjus saamaks kellegi „härra pagasitegelase“ otsekontakti. Saatsin sellele töötajale kirja pealkirjaga LOST WEAPON!!!“, rääkis Tomingas. „Vastus saabus üsna kiirelt ja mulle anti teada, et nad ei suuda minu relva ja suusakeppide asukohta tuvastada.“

Lõpuks lahenes olukord laskesuusataja jaoks siiski positiivselt, sest relv leiti üles ning poolteist nädalat hiljem sai ta kätte ka samaaegselt kaduma läinud suusakepid.