Kahekordne maailmameister Kristin Tattar lõpetas pika ja katusmusterohke hooaja möödunud nädalavahetusel, teenides DGPT finaalvõistlusel ameeriklanna Missy Gannoni järel teise koha. Seejuures pistis eestlanna Charlotte´is taskusse karjääri suuruselt teise auhinnaraha, kuna teist kohta jaganud Tattarit ja Scoggins´it premeeriti 16 000 dollariga.

„Olen väga rahul. See rada, mida me mängisime, oli väga väljakutsuv. Oleme terve hooaja mänginud peamiselt avatud radadel, nüüd metsa vahel. Pidi koguaeg olema loov ja oli palju ettearvamatust. Tuli kõigeks valmis olla ja skoorid vaheldusid ruttu. Suutsin näidata head mängu ja olen õnnelik,“ sõnas kodumaale saabunud Tattar.

Vaatamata paljudele tagasilöökidele pani Tattar ka tänavu kokku igati maailma esinumbrile väärilise aasta. Kuigi Eesti mängijal ei õnnestunud võita Tallinna lauluväljakul toimunud Euroopa discgolfi festivali ja kaitsta augusti alguses MM-tiitlit, teenis Tattar terve hooaja jooksul kaheksa esikohta ehk võitis sisuliselt iga teise võistluse, kus osales.

Kui raske oli Tattaril Lauluväljakul kogetud pettumusest üle saada? „Eks see sel nädalal oli raske. Lihtsalt ei tulnud välja mäng. Seda oli raske alla neelata, kuna pole sellises situatsioonis varem olnud. Töötlesin seda enda jaoks läbi. Samas kodupubliku toetust oli nii palju ning see võib-olla kahvatas selle ebaõnnestumise,“ analüüsis Tattar.

Terve hooajaga pistis maailma esinumber taskusse 102 044 dollarit auhinnaraha, mis jääb napilt alla 2022. ja 2023. aasta teenistusele, mil Tattar pistis taskusse vastavalt 103 141 ja 116 247 dollarit. Maailma enimteenivaks naismängijaks on Tattar tõusnud seejuures kõigil kolmel viimasel hooajal.

Vaata lisaks videost, milline võit oli Tattarile tänavusel hooaja kõige erilisem, mida oleks saanud tagantjärele vaadates teha tänavu teisiti, mida toovad järgmised nädalad ning kus eestlanna hoiustab enda võidukarikaid!