Laupäevase kvalifikatsiooni võitnud Lando Norris (McLaren) sai küll stardis korraliku lähte, kuid MM-sarja liider Max Verstappen (Red Bull) surus ennast esimeses kurvis siiski britist mööda. Kahe tiitlipretendendi kemplemise abil kerkis aga liidriks hoopis Leclerc ning Norrise arvelt parandas positsiooni ka teine Ferrari piloot Carlos Sainz.

Boksipeatustega muutus nii palju, et hiljem rehve vahetanud Verstappen pidi oma teise koha Sainzile loovutama ja Ferrarid võtsid seejärel kindla kaksikvõidu.

Nende selja taga rullus lahti aga tõeline põnevusheitlus, kui värskemate rehvidega Norrisel oli tükk tegemist, et hollandlasest mööda saada. Viis ringi enne lõppu tuli ta sellega lõpuks toime, aga nagu hiljem selgus, siis mitte määrustepäraselt. Nimelt ei suutnud Norris möödasõitu sooritades raja piirides püsida ja kuigi McLaren apelleeris, et Verstappen surus Norrise lihtsalt rajalt välja, siis viiesekundiline ajakaristus oli tõsiasi.

Video Norrise möödasõidust:

Seega teenis Leclerci ja Sainzi järel kolmanda koha Verstappen, kes edestas Norrist lõpuks 0,942 sekundiga.

Viies oli Oscar Piastri (McLaren), kuues George Russell (Mercedes) ja seitsmes Sergio Perez (Red Bull). Punkte teenisid veel Nico Hülkenberg (Haas), Liam Lawson (Racing Bulls) ja Franco Colapinto (Williams).

MM-sarja üldarvestuses edestab Verstappen nüüd Norrist 57 punktiga. Lootusetult kaugele ei jää ka Leclerc, kes kaotab hollandlasele 79 silma.

Veelgi põnevam on seis konstruktorite arvestuses, kus McLaren on 544 punktiga liider, Red Bull 504 punktiga teine ja Ferrari 496 punktiga kolmas.

Hooaja lõpuni jääb sõita viis etappi, järgmisel nädalal võisteldakse Mehhikos.

USA GP tulemused.