Katkestamise tõttu kaotas Ogier esimeste päevadega teenitud 18 punkti ja tal kadusid ka teoreetilised võimalused sõitjate arvestuses maailmameistriks tulla. Tema võistkond Toyota teenib tiimide arvestuses samuti loodetust vähem punkte.

„Järjekordne näide, et eessõitjate töö on väga tähtis. See oli sel nädalavahetusel ainus kiiruskatse, mida nad läbi ei sõitnud, ja meil polnud tingimuste kohta infot. Pikas kurvis olid eelnevad masinad lõiganud oodatust rohkem, mistõttu see oli väga mudane ja masin ei pööranud. Lasin kurvi laiaks ja sõitsin puudesse,“ kommenteeris Ogier juhtunut RallyTV otse-eetris.

„Olen enda peale vihane ja vabandan tiimi ees, sest tahtsin Toyotat meeskondlikus arvestuses aidata. Tegin seni head tööd, aga kolmas nädalavahetus järjest ei läinud meile soodsalt. Rasked ajad,“ viitas ta asjaolule, et tegemist oli juba kolmanda järjestikuse ralliga, millel ta avarii tegi.

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala ei osanud Ogier’ sõnadele midagi põhjapanevat lisada. „Auto sai piisavalt tõsiselt kannatada, et Sebastian jätkata ei saa. Kolme rattaga pole see võimalik,“ lausus ta.

Ogier avarii: