37-aastase Tänaku sõnul olid hommikused märjad olud väga suur üllatus. „Nagu näha, Toyotadel oli sama arvamus, sest nad võtsid isegi kõva rehvi kaasa. Juba hommikul hooldusalast välja minnes sai ülesõidul aru, et asjad pole nii nagu meie ilmameeskond arvas. Hakkas uduvihma sadama ja nii läbi hommiku. Olud olid oodatust palju libedamad ja märjemad,“ lausus ta.

Tänak alustas hommikut pauguga, sest päeva esimesel ja ralli üheksandal kiiruskatsel edestas ta Ogier’d 3,9 sekundiga, millega eestlane tõusis prantslasest mööda. Kuid kohe järgmisel kiiruskatsel läks Ogier’ taas Tänakust mööda.

Eestlase sõnul oli päeva avakatse olude poolest kõige stabiilsem. „Udu tegi asja keeruliseks, sest nähtavus oli halb, aga pidamise poolest oli suhteliselt okei. Peale seda meeskonna juht polnud väga rahul ja ta soovis, et me sõidaks veel rohkem kindla peale. Keskmine katse oli rütmi ja natuke ka legendi poolest ilmselgelt liiga kindla peale ning kaotasime liiga palju aega. See polnud vajalik,“ selgitas ta.

Tipus lõi kaardid sassi 11. kiiruskatse, kus Thierry Neuville käis kahel korral teelt väljas ning MM-sarja üldliider kukkus sellega esikohalt neljandaks. Kolme katse vältel käisid kaugel murul ekslemas ka Andres Mikkelsen, Adrien Fourmaux, Takamoto Katsuta ja Gregoire Munster.

„Teel on päris mitu üllatuse kohta. Näiteks nendes kohtades, kus Neuville tegi spinni ja pärast välja pani, puudus meilgi info, et seal võib olla teistmoodi. Pidamise muutus oli neis kohtades suur. Asfalt on hall ja raske on öelda, kas seal on tolm või see on märg. Ka esiautodel on keeruline sõidu ajal pinnast hinnata,“ selgitas ta kaootilist hommikut.

Enne katsete kordusläbimisi on Tänak teine, tema ees on Ogier 4,6 sekundi kaugusel ning eestlasest jääb omakorda Evans maha vaid 3,7 sekundiga. Vaata videost, millised on Tänaku ootused pärastlõunaks.