Kahe Hyundai mehe vahele mahub veel Sebastien Ogier (+3,3). Tänakust omakorda vaid 0,8 sekundi kaugusel on prantslase tiimikaaslane Elfyn Evans.

Reedese päeva esimeses pooles läbiti teist ja kolmandat korda Klatovy katse (11,78) km, mida esimest korda sõideti juba neljapäeva õhtul. Kahe läbimise vahele jäid veel pikemad Strašini (26,69 km) ja Šumavske Hoštice (16,85 km) katsed. Šumavske Hoštice katsel noppis võidu just Tänak.

„Korduskatsetel oli pidamine täitsa hea, iga läbimisega läks olukord paremaks,“ kommenteeris eestlane reedese lõunapausi ajal Klatovy sõitu.

„Teistest katsetest, siis esimesel pikal muutus niiskuse tase pidevalt. Viimasel katsel metsa vahel läks tee kohati üsna mustaks,“ kirjeldas ta reedeseid olusid.

Stardijärjekorras on Tänak reedel Neuville’i järel teine. Iga autoga muutusid kiiruskatsed järgmiste sõitjate jaoks aina mustemaks ja libedamaks. „Hommikul oli meil eelis,“ märkis ta.

Kuidas hindab Tänak võimalusi pärastlõunal üldarvestuses tõusta? „Peame veel veidi paremaks saama. Me ei ole kaugel, aga kiirust võiks rohkem olla. Metsa vahel läks meil hästi. Loodetavasti läheb paremaks ja oleme ka edaspidi tempos,“ kostis Tänak.

Küsimusele, kas Andreas Mikkelseni katkestamine võib kuidagi muuta Hyundai taktikat, vastas ta: „Võime seda arutada, aga me ei saa endiselt Toyotadele midagi ära anda. Peame edasi pingutama.“

Reedel on kavas veel kaks kiiruskatset. Strašini teine läbimine algab kell 17.14 ja päeva lõpetav Šumavske Hoštice kell 18.24.