Milano võitis avaveerandi 24:17 ja poolajapausile mindi võõrustajate 49:31 eduseisul. Kolmanda veerandaja keskpaigas juhtis Milano juba 27 punktiga, aga kummalisel kombel sellest võiduks siiski ei piisanud.

Kusjuures Žalgirise jaoks oli tegemist klubi ajaloo suurima tagasitulekuga ning Euroliigas on suuremat tagasitulekut nähtud vaid korra, kui hooajal 2012/13 ei õnnestunud Siena Montepaschil vormistada Gdynia vastu võiduks 28-punktilist eduseisu.

„Kõigepealt ma tahaks aru saada, mis esimesel kolmel veerandajal juhtus...“ rääkis Žalgirise peatreener Andrea Trinchieri pärast kohtumist.

„Ma ei teinud nendest numbritest isegi välja. Olen küll praegu mängijate, klubi ja fännide üle väga õnnelik, aga mind ümbritsevad probleemid ja elan selleks, et neid lahendada. Üritan praegu mõista, kuidas oleks võimalik meeskonda aidata, et selliseid asju rohkem ei juhtuks,“ selgitas ta. „See polnud mingi ime, vaid lihtsalt võimas tagasitulek.“

Ning 56-aastase itaallase sõnul pole ta juba tükk-tükk aega midagi sellist kogenud, kui üldse. „Ma kunagi tulin -25 pealt välja, aga see juhtus vist küll 5000 aastat tagasi. Ma tõesti ei mäleta millal... Võimalik, et see oli mingis noortemängus,“ meenutas Trinchieri.

Milanot juhendav Ettore Messina oli aga mõistagi äärmiselt löödud. „Me peame selle kohutava esituse ja viimase 15 minuti pärast vabandust paluma. Nad [Žargiris] uskusid ja jätkasid mängimist, aga meie tegutsemine oli sellisel tasemel täiesti lubamatu. Sellist asja pole võimalik tolereerida! Peame vabandama, alandlikud olema ja tööd tegema,“ sedastas itaallane.

Žalgiris jagab liigatabelis kolme võidu ja ühe kaotusega teist positsiooni, Milano (1-3) on 17. ehk eelviimane.