Milano võitis avaveerandi 24:17 ja poolajapausile mindi võõrustajate 49:31 eduseisul. Kolmanda veerandaja keskpaigas juhtis Milano juba 27 punktiga ja vägisi tundus, et mängu saatus on sellega otsustatud.

Kuigi seejärel suutis Žalgiris vahet pisut vähendada, siis viimase veerandaja alguses oli Milano veel 68:48 peal ning kolm minutit enne lõppu juhtisid võõrustajad endiselt 12 punktiga. Žalgiris polnud aga püssi pöösasse heitnud ja 11:0 vahespurdi toel jõuti punkti kaugusele. Viimasele minutile mindi vastu küll Milano 81:78 eduseisus, kuid kodumeeskond jäi rünnakul hätta ja hoopis Žalgiris teenis magusa 85:82 võidu.

Žalgiris on nüüd Euroliigas Milanost jagu saanud juba viis kohtumist järjest. Kusjuures Žalgirise jaoks oli tegemist klubi suurima tagasitulekuga ning Euroliigas on suuremat tagasitulekut nähtud vaid korra, kui hooajal 2012/13 ei õnnestunud Siena Montepaschil vormistada Gdynia vastu võiduks 28-punktilist eduseisu.

„Hullu lõpuga hull mäng,“ kommenteeris Žalgirise itaallasest peatreener Andrea Trinchieri, kelle hoolealused läbisid Euroliiga topeltmängude nädala juhendaja kodumaal kahe võiduga kahest mängust, esmalt teisipäeval Bolognas, seejärel Milanos.

„Olime kolm veerandaega kohutavad, püüdsin leida viit mängijat, kes koos funktsioneeriks. Kolm veerandaega ei teinud me piisavalt, aga siis miskit juhtus. „Klikkisime“ ja asusime mängima tohutu energiaga. Usun oma mängijatesse ja see on nende preemia, kaks võitu võõrsil. Mulle ei meeldinud meie esimese poolaja kehakeel, aga meil on sitkust.“

Milano peatreener Ettore Messina vabandas pressikonverentsil meeskonna viimase 15 minuti esituse eest. „See, mida tegime, on sellel tasemel lihtsalt vastuvõetamatu. Tuleb vabandust paluda, lüüa pead maha ja töötada edasi.“

Võitjate parimad olid Dovydas Giedraitis 21 ja Sylvain Francisco 17 punktiga. Milano poolelt kogus kaksikduubli Nikola Mirotic, kelle arvele jäi 17 silma ja 11 lauapalli.

Žalgiris jagab liigatabelis kolme võidu ja ühe kaotusega teist positsiooni, Milano (1-3) on 17. ehk eelviimane.

Kohtumise tipphetked:

Teistes neljapäevastes mängudes alistas Istanbuli Fenerbahce võõrsil Berliini Alba 78:71, Belgradi Partizan oli parem Tel-Avivi Maccabist 91:79, Bayern sai kodus jagu Paris Basketballist 109:107 ning tiitlikaitsja Ateena Panathinaikos tunnistas võõrsil Madridi Reali 90:86 paremust.

Tabeliseis: