Hooaja finaalvõistlusele tagasid koha käimasoleva aasta 20 paremat naismängijat. Erinev on ka võistluse formaat, kuna kõik mängijad said vastavalt hooaja edetabelile algskoori, millega avaringi alustati. Näiteks Tattar alustas turniiri esimest ringi tulemusega 8 alla par´i. Hooaja edetabeli liider Missy Gannon sai algskooriks aga 10 alla par´i ning tema järel teist kohta hoidev Holyn Handley 9 alla par´i.

Eesti mängijat kaheviskeline kaotusseis ei heidutanud, kuna juba kolme korvi mängimise järel jõudis ta kahe birdie toel Gannoniga võrdsele pulgale. Tattar jätkas heas hoos ja lõpetas avapäeva liidrina. Turniiri esimese ringi mängis eestlanna tulemusega 6 alla par´´i. 18 korviga suutis eestlanna teenida kaheksa birdie´t, kuid tuli ka leppida kahe bogey´ga.

Eestlanna oli veidi ebakindel

„Mul oli väga hea päev, ka puttimisel. Mõnel avaviskel tundsin ennast ebakindlalt ning need maksid mulle mõne viske. Aga kokkuvõttes mängisin üsna puhtalt ja skoori vaadates olen õnnelik,“ sõnas Tattar avaringi järel Disc Golf Pro Tourile antud intervjuus.

Millest Tattari teatav ebakindlus tulenes? „Ma ei usalda ennast piisavalt. Üritan midagi ilusat korda saata, kuid kardan. Kuid nõnda tulevadki vead sisse. Tuleb usaldada enda oskusi. Üritan seda homme teha,“ vastas eestlanna.

Tattarilt uuriti seepeale, kas sarnase tulemuse mängimine kõigil neljal päeval võib talle esikoha tuua. Eesti mängija arvates võib sellest piisata, kuna võitlusrada on keeruline. „Siin on väga lihtne vigu teha. Kaks viimast korvi on päris hullumeelsed. 6 alla par´i mängimine on päris hea tulemus,“ lisas Tattar.

Teise võistluspäeva järel jagavad Tattari (-14) järel teist kohta ameeriklanna Holyn Handley ja Soome mängija Eveliina Salonen, kelle mõlema tulemus on 12 alla par´i. Vaata kõiki tulemusi siit!

Pühapäeval kulmineeruval DGPT finaalvõistlusel jagatakse välja ka hooaja suurimad auhinnarahad. Nii meeste kui naiste divisjoni võitjat premeeritakse 35 000 dollariga. Teine koht pistab taskusse 20 000 ja kolmas 12 000 dollarit.