Suve lõpus tundis Tönseth, et on saavutanud elu parima vormi. Norra koondise Rootsis peetud laagris tabas teda aga tõsine tagasilöök.

„Järsku tekkis kõrge palavik ja isegi voodist oli raske üles tõusta. Selgus, et see oli bakter nimega mükoplasma. See läheb otse kopsudesse. Ja see ei ole üldse tore,“ rääkis ta Norra rahvusringhäälingule.

Tönsethi sõnul on see nakkus hävitanud mitmete sportlaste karjäärid. „Aga kuulda on igasuguseid lugusid. Nende lood, kellel läheb halvasti, jäävad rohkem meelde. Aga vähemalt praegu on mul veel usku,“ ütles Tönseth, aga lisas, et praeguse seisuga on ta Trondheimis peetavast MM-ist veel väga kaugel.

Norra koondise sisekonkurents on nii karm, et sportlased peavad MM-ile pääsemiseks head vormi näitama juba detsembris ja jaanuaris peetaval MK-etappidel.

„Mu seis on selgelt kehvem kui enne nakkust. Rohkem haiguspäevi ma endale lubada ei saa,“ tõdes Tönseth. Eelkõige on tal MM-il plaanis sihtida 10 km klassikatehnika eraldistarti.

Tönseth krooniti Norra koondise ridades 2018. aastal 4x10 km teatesõidu olümpiavõitjaks, 2015. ja 2017. aastal kuulus ta norralaste kuldsesse nelikusse MM-idel.