Treener Vassili Panovi õpilased võitsid rahvusvahelisel turniiril kolm kuldmedalit: oma kaalukategoorias tulid võitjaks Mark Andrejev (kuni 63,5 kg), Pavel Kamanin (kuni 75 kg) ja Artur Andrejev (kuni 80 kg). Fedor Kamanin saavutas kehakaalus kuni 60 kg teise koha.

Portaal Sekundomer kirjutab, et nad said info Narva poksijate osalemise kohta Venemaal toimuvatel võistlustel Paemurru spordikoolist kell 11. Kaks tundi hiljem, kui küsiti kommentaari NPS-i juhtkonnalt ja Narva Linnavalitsuse spordiosakonnalt, saabus NPSilt uus pressiteade, milles paluti lugeda poksijaid puudutav informatsioon ekslikuks.

Portaali küsimusele, kas Narva poksijad võistlesid siis Velikije Luki võistlustel või mitte, vastati spordikoolist: „Võistlesid küll, aga sellest pole vaja kirjutada.“

„See on väga kummaline käitumine Narva spordikooli poolt. No mis sa muud oskad öelda, kui et elame lõbusal ajal, kallid lugejad!“ märgitakse Sekundomeri uudises.

Spordikooli direktor Leonid Gulov selgitas, et kooli osalemine ei olnud ametlik, ning rõhutas, et kool ei kontrolli oma õpilaste tegevust vabal ajal.

„Paemurru spordikool sellel turniiril ei osalenud. Samuti ei teadnud kooli juhtkond tänaseni midagi poksijate osalemisest sellel turniiril. Kui kooli esindajad lähevad võistlustele, vormistatakse see eelnevalt vastavate dokumentidega (lähetusavaldus jne), mida antud juhul ei tehtud. Spordikool ei saa kontrollida oma õpilaste tegemisi nende vabal ajal,“ ütles Gulov.

Poksiliit võtab küsimuse arutusele

Eesti poksiliidu president Kalle Klandorf ütles Delfile, et Narva poksijate juhtum võetakse alaliidu juhatuse järgmisel koosolekul kindlasti arutusele, sest tegemist on reeglite rikkumisega.

„Me võtsime alaliidus juba üle kahe aasta tagasi vastu otsuse, et meie ei läheta oma sportlasi Venemaa ega Valgevene võistlustele ning me ka ei kutsu nende riikide sportlasi Eestisse võistlema. See juhtum on meie alaliidu reeglite rikkumine. Ja see klubi on meie liige. Novembri alguses, kui meie juhatus koguneb, võtame selle kindlasti päevakorda ja arutame, kuidas neid karistada. Narva spordikool on ka varem reegleid rikkunud,“ sõnas Klandorf.

Milline karistus võib järgneda? „See võib olla väga erinev. Võime määrata karistuse klubile. Võib lõppeda ka sportlaste diskvalifitseerimisega. Peame vaatama, kas nad on meie koondise liikmed. Kindlasti me karistame, aga hetkel on keeruline midagi täpsemalt öelda,“ lisas Klandorf.