Nimelt tunnistas Nordmo teisipäeval, et lasi Puhakka paari ühises korteris maha, vahendab Iltalehti. Politsei uurib juhtumit kui mõrva ning kahtlustab, et veretöö pandi toime terve mõistuse juures ja eriti jõhkral viisil.

Uurimist juhtiv kriminaalkomissar Matti Högman ütles Iltalehtile, et süüdimõistva otsuse korral on ainsaks võimalikuks karistuseks eluaegne vangistus.

Nordmo selgitas ülekuulamisel, et tema ajendiks oli lagunenud suhe. Üle kümne aasta koos olnud paar läks lahku mõned nädalad enne mõrva, kusjuures Puhakka oli juba paari ühisest korterist välja kolinud. Oma lahkuminekust nad aga avalikult teada ei andnud.

Nordmo omas Norras relvaluba ning tegeles jahiga. Umbes nädal enne elukaaslase tapmist naasis ta mõnepäevaselt tedrejahilt ja politsei uurib, kas meest tõi Norra-reisilt kaasa mõrvarelva. Soome politsei on palunud abi ka Norra kolleegidelt. Högmani sõnul uuritakse näiteks oktoobrikuise jahiretke sündmuste käiku.

Puhakka on endine jäähokimängija, kes esindas viimati Prantsusmaa klubi Rapaces de Gapi. Hooajal 2014/15 mängis ta koduses kõrgliigas Espoo Bluesi eest, kuhu kuulus toona ka meie koondislane Robert Rooba.

2014. aastal sai Puhakkast esimene Soome jäähokimängija, kes avalikustas oma homoseksuaalsuse.

Jaga
Kommentaarid