36-aastasel belglasel on kaks etappi enne hooaja lõppu koos 207 punkti. Ta edestab tiimikaaslast Ott Tänakut 29 ja Toyota mehi Sebastien Ogier’d ning Elfyn Evansit vastavalt 41 ja 46 punktiga. Kui Neuville’i edu Kesk-Euroopa ralli lõpuks on jälitajate ees üle 30 silma, on tiitel tema oma.

„Peamine eesmärk on tiitliheitluse eest hoolitseda ehk võtta võimalikult palju punkte,“ vahendas WRC sarja koduleht Hyundai sõitja sõnu. „Loomulikult tahaksime tiitli taskusse pista, aga esimene fookus on teha stabiilne sõit.“

Neuville sai möödunud nädalavahetusel ka Kesk-Euroopa ralliks testida, kui ta lõi ohutusauto sõitjana Hyundai Rally1 roolis kaasa Austrias toimunud Herbsti rallil. See tähendab, et belglane sai ralli kaasa teha, aga ametlikku aegu tal katsetel ei fikseeritud.

Mullu toimunud ajaloo esimesel Kesk-Euroopa MM-rallil võidutses just Neuville. „Teame, et sõidame asfaltil tavaliselt hästi ja Saksamaal võidutsemine oli väga äge kogu tiimi jaoks. Kuigi tingimused olid keerulised, esinesime hästi,“ meenutas ta eelmisel aastal Saksamaa, Tšehhi ja Austria teedel toimunud võistlust.

Kesk-Euroopa ralli testikatse ja kaks esimest kiiruskatset on kavas neljapäeval. Esimene täispikk võistluspäev peetakse reedel. Ajakavaga saab tutvuda siit.