Inglismaa jalgpallikoondis jäi peatreenerita sel suvel, kui viimased kaheksa aastat kodumaa esindustiimi juhendanud Gareth Southgate otsustas EM-i järel ameti maha panna. Southgate’i lahkumise järel andis kohalik vutiliit (FA) ameti üle Lee Carsleyle, kes tegutseb Inglismaa ajutise peatreenerina.

Samal ajal on inglased otsinud uut juhendajat, kes pikemaks ajaks end koondisega seoks. Meedias on Inglismaaga seostatud nii viimati Müncheni Bayernit juhendanud Thomas Tuchelit, praegust Newcastle Unitedi treenerit Eddie Howe’it kui ka endist Londoni Chelsea lootsi Graham Potterit. Meedias pole välistatud ka Carsley’i jätkamist tuleval aastal, kuigi seda peetakse praegu pigem ebatõenäoliseks.

The Times avaldas esmaspäeval, et FA pöördus hooaja eel Manchester City pikaaegse peatreeneri Pep Guardiola poole, et uurida, kas hispaanlane oleks valmis uueks väljakutseks. 53-aastase hispaanlase leping ManCityga lõppeb 2025. aasta suvel ehk koos praeguse hooajaga.

The Timesi teatel pole Guardiola tuleviku osas veel otsust teinud, aga see peaks sündima lähinädalate jooksul. Manchester City loodab mehega, kes neile 2016. aastast alates toonud muu hulgas kuus Inglismaa meistritiitlit, ühe Meistrite liiga trofee ja kaks FA karikat, lepingut mõistagi pikendada.

Alles nädalavahetusel kommenteeris endine Müncheni Bayerni ja Barcelona loots oma tulevikku Itaalia telesaates „Che Tempo Che Fa“. Spekulatsioonidele, et ta on juba tuleviku osas otsuse teinud, vastas ta: „See ei ole tõsi. Ma olen Manchester City juhendaja. Ma pole veel midagi otsustanud, kõike võib juhtuda. Pean veel mõtlema ja kaaluma, mida edasi teha.“