Soome hoiab E-alagrupis viimase vooru eel 17 punktiga kolmandat kohta. Nende ees on Rumeenia (19 p) ja Šveits (18 p), kes viimases voorus just omavahel kohtuvad.

Igast grupist pääseb otse EM-ile võitja, lisaks kolm paremat teise koha omanikku. Ülejäänud kuues alagrupis teise koha saanud koondised jätkavad suurturniirile koha püüdmist play-off’is.

Nii on Soome koondis olukorras, kus homne võit Montenegro üle kindlustaks neile vähemalt teise koha. Kui Rumeenia ja Šveits samal ajal toimuvas matšis peaks viiki mängima, on põhjanaabritel pääs EM-ile tagatud.

Teisipäevast mängu peab aga tribüünilt vaatama peatreener Mika Lehkosuo, kes sai reedeses mängus šveitslaste vastu punase kaardi. Nii võtab üheks mänguks ohjad üle abitreener Gert Remmel.

48-aastane Tallinnast pärit Remmel alustas treenerikarjääri 2007. aastal Soome klubi Helsinki IFK juhendajana. Vahepealsetel aastatel veel Itaalias, Küprosel, Horvaatias ja Poolas töötanud Remmelist sai Soome U21 koondise abitreener 2023. aasta alguses. Klubitasandil tegutseb ta sellest suvest Poola kõrgliigaklubi Lublin Motori abitreenerina poolaka Mateusz Stolarski kõrval.

Soome on U21 tasemel mänginud EM-il korra, 2009. aastal.