Korvpalli Euroliigas kohtuvad teisipäeval Hispaania tippklubid Baskonia ja Madridi Real. Kodus mängiva Baskonia poolelt ei saa vigastuse tõttu kaasa teha Eesti koondislane Sander Raieste, Reali särki ei saa aga võistluskeelu tõttu kanda Facundo Campazzo.

Argentiinlasest mängujuht Campoazzo ei suutnud end vaos hoida Euroliiga avavoorus, kus Madridi Real kaotas Müncheni Bayernile 89:97. 33-aastane korvpallur lootis kohtumise lõpusekunditel vastaselt vea välja meelitada, kuid kohtuniku vile vaikis. Seejärel kohtuniku peale häält tõstnud Campazzo sai tehnilise vea ja saadeti lõpuks platsilt minema.

Campazzo sai käitumise eest Euroliigas ühemängulise võistluskeelu ja 5000 euro suuruse trahvi. Madridi klubi kaebas otsuse aga edasi, mis andis argentiinlasele võimaluse teises voorus Belgradi Partizani vastu mängida.

Esmaspäeval otsustas Euroliiga apellatsioonikohus, et Campazzole esialgu määratud karistus jääb siiski jõusse. Nii tuleb tal mängukeeld ära kanda homses vastasseisus Baskoniaga.

Raieste kimpus vigastusega

Baskonia leerist ei saa kaasa teha Sander Raieste, keda hakkas hooaja eel vaevama kubemevigastus, vahendas Hispaania väljaanne Noticias de Alava. Portaali teatel kaalutakse endiselt, kas eestlane peab minema operatsioonile või mitte. 25-aastane pallur käis Baskonia eest viimati platsil 5. oktoobril Hispaania kõrgliiga mängus Andorra vastu.

„Otsime parimat lahendust tema ja kogu tiimi jaoks,“ kommenteeris eestlase olukorda Baskonia peatreener Pablo Laso.

Baskonia ja Reali vaheline kohtumine algab teisipäeval kell 21.30. Mõlemal Hispaania klubil on Euroliigas kahe vooruga kirjas üks võit ja üks kaotus.