Eesti alustas kohtumist hästi ja valmistas külalistele kõvasti peavalu. 26. minutil vahetas Rootsi kaitsjat, kui trauma tõttu pidi platsilt lahkuma Alex Douglas. Paar minutit hingetõmbepausi kulus Rootsile marjaks ära ja seejärel võtsid külalised ohjad kindlalt enda kätte.

Eesti vs Rootsi.

Rootsi asus juhtima 29. minutil, kui Sebastian Nanasi sai trahvikasti vasakust servast vabalt löögile ning saatis palli tagumise posti kõrvale. 37. minutil oli Nanasi taas aktsioonis. Sel korral lükkas ta värava esiselt võrku paremast äärest tulnud madala palli. Kohtumise lõppskoori vormistas 66. minutil Viktor Györkes, kes sai trahvikastis suhteliselt vabalt löögile.

Nelja vooru järel on Rootsil ja Slovakkial 10, Eestil 3 ja Aserbaidžaanil 0 punkti. Jürgen Henni juhendatava koondise peamine eesmärk on vältida grupis viimast kohta, millega ähvardaks oht kukkuda D-divisjoni.

Eesti ja Rootsi on nüüd ajaloo jooksul mõõtu võtnud 24 korda, aga seni pole sinisärgid murult võitjana ära tulnud. Rootsil on kirjas 20 võitu, lisaks lõppesid 1921., 2016. ja 2018. aastal sõprusmängud viikidega. Seni on väravate vahe Eesti poolt vaadatuna 18:70.

OTSEBLOGI: