Ayari andis oktoobrikuise koondiseakna eel Rootsi ajalehele Aftonbladet avameelse intervjuu. Noor Rootsi pallivõlur selgitas kodumaa meediale, et teda tabas septembris toimunud koondisematšide järel müstiline haigus, mis jättis ta enam kui nädalaks väljakult eemale.

Müstilise haiguse tõttu jättis Ayari vahele ühe Inglismaa kõrgliiga kohtumise. Seda 22. septembril, mil Birghton tegi 2:2 viigi Nottinghamiga. Rootsi mängumehe sõnul läks tema tervis kehvaks aga juba pärast 14. septembril peetud matši Ipswichiga.

„Mängisin esimeses kohtumises pärast koondisepausi 90. Kuid siis jäin haigeks, väga haigeks. See oli hirmus haigus. Ma ei tea, mis juhtus. Ma ei saanud süüa, ma ei saanud midagi teha,“ rääkis Ayari, kes enda sõnul kaotas haiguse tõttu ligi neli kilo.

Brightoni mängija selgitas, et lisaks ülimalt kehvale enesetundele oli tal ka kõrge palavik. Seda, mis haigus teda täpselt vaevas, ei tea Ayari ka ise. „Ma kahtlustan, et see oli mingi koroonateema. See oli üks haige asi. Ma ei suutnud süüa isegi enne kohtumist Chelseaga (Ayari mängis 28. septembril Chelsea vastu 34 minutit - toim). Sõin lihtsalt suppi ja jõin vedelikke. Natuke jäi toona energiast vajaka, kuid nüüd olen tagasi ja tunnen end hästi,“ lisas Ayari.

Eesti ja Rootsi vaheline Rahvuste liiga C-divisjoni kohtumine toimub A. Le Coq Arenal esmaspäeval algusega 21.45. Kohtumise otseülekanne on nähtav ETV2 vahendusel.