26-aastane sloveen pühkis konkurentidelt oma hooaja viimasel stardil eest 48 km ette lõppu ja ta ületas finišijoone 3.16 enne belglast Remco Evenepoeli (Soudal Quick-Step). 255 km pikkuse Bergamost Comoni sõidetud klassikul sai kolmanda koha itaallane Giulio Ciccone (Lidl - Trek, +4.31). Eesti rattureid võistlustules polnud.

Alates 1971. aastast pole keegi Lombardia ühepäevasõitu nii suure vahega võitnud. Pogacar on Põhja-Itaalias peetava sõidu võitnud nüüd neljal korral järjest. Varem on seda ainsana suutnud itaallane Fausto Coppi, kes oli parim aastatel 1946-1949.

Pogacari 2024. aasta läheb rattaspordi ajalukku. Ta võitis nii Giro d’Italia kui ka Tour de France’i suurtuurid, grupisõidu maailmameistritiitli kui ka kaks viiest mainekaimast ühepäevasõidust (Liège-Bastogne-Liège ja Il Lombardia). Lisaks oli ta parim Kataloonia velotuuril ning Strade Bianche’i, Montreali ja Giro dell’Emilia ühepäevasõitudel. Koos suurtuuride etapivõitudega tuli Pogacar sel aastal võitjana üle finišijoone 25 korral.