Esimese geimi võitnud tiitlikaitsja Tartu kaotas kõik kolm järgmist perioodi ning pidi tunnistama riialaste 1:3 (25:18, 21:25, 22:25, 23:25) paremust.

Tartu parimana tõi 16 punkti Rasmus Meius. Võitjameeskonna liidriks tõusis Mattis Gabdullins 22-punktiga.

Mängu käik

1. Geim: Tartu Bigbank suutis koduväljakul haarata esimeses geimis kiirelt juhtohjad. Bigbank paistis olevat paremini mänguks valmis, kuid geimi lõpus hakkas õnnestuma ka Robežardze. Lõpplahenduse suutsid tartlased siiski edu hoida ning võtta kindla 25:18 geimivõidu.

2. Geim: Teisel mänguperioodil oli näha riialaste paremat fookust kohtumisele. Tartlastele valmistati tõsist peavalu ning Riia meeskonna käes olid geimi alguses kõik trumbid olemas ning seisuks 6:1. Perioodi keskpaigas hoiti edu skooriga 13:6. Seejärel suutsid tartlased end koguda ning jõuda vaid vaid ühe punkti kaugusele viigist. Geimivõiduks aga tartlastel jõudu ei jagunud ning 25:21 perioodi järel suutis Läti meeskond kohtumise üldseisu viigistada.

3. Geim: Kolmas geim algas punkt-punktis. Mõlemad pooled tõid kauneid punkte, kuid sisse tuli ka väga lihtsaid eksimusi. Tasavägiselt kulges ka kogu edasine periood, kuniks riialased kahel korral kolmepunktise edu haarasid ning viimaks geimi 25:22 võitsid ning Bigbanki 1:2 kaotusseisu jätsid.

4. Geim: Ka neljandas geimis haaras kiirelt initsiatiivi Robežardze, hoides perioodi keskpaigaks nelja punktilist edu. Tartlased suutsid küll vastaste edu vähendada, jõudes perioodi lõpks suisa viigini. Paraku suutsid viimased kaks punkti saada hoopis riialased ning võtta 25:23 geimivõidu. Lõppskooriks 3:1 Robežardzele.

Kohtumise eel:

Riia võistkond mängis Eesti pinnal ka laupäeval, siis kaotati Võru Barrusele geimidega 0:3.

Enne mängu on Tartu turniiritabelis kahe võidu ja kuue punktiga esikohal, Riial on üks võit, üks kaotus ja kolm punkti.

Peatreener Alar Rikberg ütles enne matši, et meeskond on heas seisus, ent ees ootab keeruline periood. „Meid on ootamas kuu aja jooksul kas 10 või 11 mängu, sõltuvalt eurosarja edust. Ja meie raskus on need ära kesta, see tähendab iga nädal kaks-kolm mängu, lisaks reisid. Üsna hullumeelne periood. Aga ma pole murelik, sest see annab mulle kohustuse erinevaid koosseise mängitada ja juba olen pühapäeva osas mingid kokkulepped teinud ning üks põhimees ei tee seda mängu üldse kaasa. Lisaks pole meid saanud praegu aidata Kevin Soo, kes on töökohustuste tõttu välismaal, Stefan Kaibaldi kohal on küsimärk. Seega väiksed asju on, aga see on loomulik protsess,“ kommenteeris Rikberg.

„Meie suurem fookus on kolmapäeva ja neljapäeva peal (mil Bigbank peab kodusaalis kaks euromängu), aga see ei tähenda, et kavatseme Riia vastu kergelt minna. Kontrollmängud ja hooaja algus on näidanud, et nad on paremas seisus, kui nad tavaliselt hooaja alguse faasis on. Selgelt on see võistkond läinud tugevamaks, liitunud on koondise nurk Toms Vanags ja komplekteeritus on igati okei. Nad pole mugav ega lihtne vastane, ent meie eesmärk on võimalikult suur punktisaak,“ lisas peatreener.