85:80 skooriga lõppenud mängus näitas eeldatavalt nõrgem meeskond Viimsi, et nad on suurepärane kodumeeskond. Rapla näitas aga sisu ning võttis raske mängu järel siiski napi skalbi.

Võitjate poolelt kogus Jalyn McCreary 22 punkti ning Tormi Niits 19 silma ja 7 lauapalli. Viimsi liidriks kerkis 15 punkti ja 9 lauapalliga Omar Pajic.

Rapla jaoks oli tegu ühisliiga hooaja esimese võiduga, Viimsi jätkab kahe kaotusega.

Vaata videost, kuidas kommenteeris võitu Rapla peatreener Brett Nõmm:

Mängu käik

1. Veerandaeg: Esimene periood mängust oli punkt-punktis põnevuslahing. Rapla poolelt tõusid 9 punktiga esile Jalyn McCreary ja 7 punktiga Hendrik Eelmäe. Viimsi mänguveduri tõmbas käima Jorgen Rikberg, kes sai kirja 8 silma. Veerandaeg lõppes skooriga 26:21.

2. Veerandaeg: Mäng jätkus põnevalt ka teisel veerandajal. Rapla püüdis küll eest minna, kuid Viimsi astus meeleheitlikult külalismeeskonna kandadele ning suutis vaat et isegi initsiatiivi haarata. Atraktiivselt kulgenud veerandaja võtmemängijaks oli taaskord Rapla poolelt McCreary, kelle arvele jäi poolaja lõpuks 17 punkti. Muuseas suutis Viimsi tabada avapoolajal hästi kaugviskeid, sopsates seitsmel korral 16-mest. Rapla tabas kolmepunktiviskeid vaid 11-st 2. Kodumeeskonna probleemiks olid aga pallikaotused. Neid said viimsikad kirja lausa üheksa Rapla kolme vastu. Vaheajale läksid meeskonnad Rapla 48:46 eduseisus. Veerandaja lõpetas Brandon McKissicu kaunis kümnelt meetrilt tabatud kaugvise, mis läbis korvivõrgu ühes lõpusireeniga.

3. Veerandaeg: Teise poolaja alguses näitas enesekindlust Viimsi, kes alustas veerandaega 13:0 spurdiga. Rapla sai oma esimesed punktid kirja alles neli ja pool minutit pärast teise poolaja avavilet, kui Tormi Niits tabas kaugviske. Rapla suutis end tänu 9:0 spurdile mängu tagasi murda, kuid veerandaja lõpus valitsesid tablool Viimsi edunumbrid 66:62.

4. Veerandaeg: Tasavägiselt kulges ka matši otsustav periood. Rapla suutis initsiatiivi tagasi võtta, märksõnaks tabavad kaugvisked Ruubelilt, Niitsult ja Eelmäelt. Viimsi mängust aga välja ei jäänud ning viimasele viiele minutile mindi vastu külalismeeskonna minimaalses eduseisus. Närviliselt möödusid ka mängumeeste minutid, kuid paremat kindlust suutsid näidata raplakad. Kuigi Viimsi noor staar Stefan Vaaks suutis tabada viimasel minutil üliraske kaugviske ning mängu viigistada, siis 29 sekundit enne lõppu realiseeris McKissic 2+1 olukorra, mis külalised taas kolme punktiga ette viis. Rohkem punkte Viimsi kirja ei saanud ning Rapla 85:80 võit oli tõsiasi.

Vaata videost, mida oli öelda Rapla peatreeneril Brett Nõmmel.

Enne mängu

Mõlemad võistkonnad on seni pidanud ühe mängu. Viimsi kaotas võõrsil 52:89 Riia VEF-ile ja Rapla samuti võõrsil 65:80 Valmierale.

Septembris läksid Viimsi ja Rapla vastamisi Kaamos karikavõistluste eelturniiril, siis jäi võõrsil 78:67 peale Rapla.

„Viimsi on noor ja vihane meeskond. Kui neil on kogu tiim terve ja mänguvalmis, on nad väga ohtlik kooslus nii kaitses kui ka rünnakul. Nende kaitsemäng on teisest erinev ja kahtlemata väga ebameeldiv igale meeskonnale. Loodetavasti suudame mängust Valmieraga teha omad korrektuurid ja näidata täna juba selgelt paremat mängu,“ rääkis Rapla peatreener Brett Nõmm.

Viimsi peatreener Valdo Lips: „Selle hooaja esimesele Eesti-Läti liiga kodumängule ootame palju publikut ning tahame pakkuda endale ja vaatajatele head ja atraktiivset korvpalli. Tahame kaitses mängida enesekindlalt vastavalt oma süsteemile ja kokku lepitud reeglitele ning rünnakul kontrollida mängutempot, otsida üleminekul kaitsesse kiireid lahendusi, kuid mitte kiirustada ja vajadusel otsida viskeid kannatlikult.“