Reedel võitis kõik kolm kiiruskatset Ken Torn (Hyundai i20 VRT), kuid kuna ta sa valestardi eest 10-sekundilise karistuse, on avapäeva järel liider tänavune juunioride maailmameister Romet Jürgenson (Toyota GR Yaris Rally2).

Torn kaotab Jürgensonile 2,9 sekundiga. Kolmas on kokkuvõttes Patrick Enok (Škoda Fabia RS Rally2) 3,9-sekundilise kaotusega.

„Poleks Kauri pidanud Orikülas legendi lugema, oleks ta Saaremaa valssi laulnud, oh keeruta, lennuta. Lihtne polnud, kuid rahvale ma arvan oli äge. Esimene katse oli täis manna, teisel oli juba natukene sõidu moodi ja kolmas on nagu ta on. Homme hakkab õige ralli pihta,“ võttis koduteedel sõitev Torn avapäeva kokku.

Avakatse järel neljandat kohta hoidnud Egon Kauri (Hyundai i20 Proto) autol purunes teisel katsel vasak esimene rehv ja päev lõpetati 22,6 sekundilise kaotusega üheksandal kohal.

11.-12. oktoobrini sõidetavale Eesti meistrivõistluste hooaja viimasele etapile registreerus 147 võistluspaari 8 riigist. Võistlejaid ootab ees üheksa kiiruskatset, mille jooksul läbitakse 104 km (asfaldil 14%).

Delfi TV ülekanne algab laupäeval kell 10.40.

Üldseis