Kesk-Euroopa ralli on kavas ainult teist korda. Eelmisel aastal võitis Tšehhi, Saksamaa ja Austria asfaltteedel sõidetava ralli Thierry Neuville (Hyundai), teine oli Kalle Rovanperä (Toyota) ja kolmas Tänak, kes toona esindas M-Sporti.

„Naudin Kesk-Euroopa etapi teid asfaldirallidest kõige enam,“ rääkis Tänak Hyundai pressiteate vahendusel. „Sel aastal on jälle palju uusi sektsioone, mis peaks võistluse huvitavaks tegema. Eelmisel aastal oli esimesel päeval stardipositsioon väga oluline, sest märja ilma tõttu muutus tee iga auto järel aina porisemaks. Ka sel aastal mängib ilm kriitilist rolli.“

„Austria ja Saksamaa teed on sarnased. Sõidame põldude vahel ja on palju ristmikke. Tšehhi teed on metsased, palju on katkist asfalti ja lõikamiskohti on palju. Saame alles rajaga tutvumisel teada, millised teed sel aastal täpselt välja näevad,“ lisas ta.

Sõitjate arvestuses on Neuville’i edu Tänaku ees enne kahte viimast etappi 29 punkti, Sebastien Ogier (Toyota) kaotab 41 punktiga. Laual on maksimaalselt 60 punkti. Hooaeg lõpetatakse 21.-24. novembril Jaapanis. Võistkondlikus arvestuses on seis tihedam, Hyundai juhib Toyota vastu 17 punktiga.

„Võistkondlik tiitliheitlus on huvitavas kohas. Läheme sinna eesmärgiga koguda maksimaalne arv punkte ja konkurentidele surve peale panna,“ lausus Tänak.

Kesk-Euroopa WRC-ralli peetakse 17.-20. oktoobrini.