Poola suusakuulsus jäi abikaasast ilma 2023. aasta maikuus, mil mägironijast mees jäi Šveitsi Alpides õnnetult laviini alla.

Kowalczyku sõnul on tema tähtsaim ülesanne olnud kolme-aastase poja Hugo kasvatamine. Pisut on ta aega leidnud ka enda jaoks ja ainus viis valu kuidagi leevendada oli emotsioonide vabastamine.

„Mul oli kaks valikut: kas lukustan ennast koos mõtetega majja või võtan oma elu tahtejõu najal tagasi. Lubasin endale, et lasen emotsioonid valla. Ulgusin nagu koer, nagu haavatud loom. Teadsin, et pean. Olen uhke, et ei jooksnud oma tunnete eest ära,“ rääkis ta Poola ajakirjale Na Szczycie.

„Nutsin avalikus kohas rohkem kui ühe korra. Andsin endale leinamiseks aega. Ma ei taha, et kõige rängem valu ebasobival ajal tagasi tuleks, näiteks 10 või 15 aasta pärast. Muidugi oleksin võinud Hugole lapsehoidja leida ja ise midagi muud ette võtta, aga ma ei tahtnud seda talle teha. Hugol on ema ja isegi raskes olukorras on aeg, kus ta peab emaga olema,“ lisas endine suusatipp.

Kowalczyk on murdmaasuusatamise kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister. Neljal aastal (2009–2011, 2013) tuli ta ka MK-sarja üldvõitjaks.