38-aastane Nadal tegi neljapäeval videopöördumise, kus teatas, et tema viimane võistlus on 19.-24. novembrini kodumaal Malagas peetav Davis Cupi finaalturniir, kus Hispaania vastaseks on veerandfinaalis Holland.

Nadali lõpetamine pole sugugi ootamatu, sest viimastel aastatel pole ta saanud vigastuste tõttu ennast parimast küljest näidata. Näiteks 2023. aasta jäi tal puusatrauma tõttu sisuliselt vahele.

„Reaalsus on see, et mul on seljataga rasked aastad, eriti kaks viimast. Ma pole saanud mängida enda mängu, alati on justkui piirid peal,“ rääkis ta. „On õige aeg panna punkt karjäärile, mis osutus edukamaks, kui ma oleks iial ette kujutanud.“

Õigusega liivaväljakute kuningaks peetav Nadal triumfeeris Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel koguni rekordilisel 14 korral, viimati 2022. aastal. See jäigi tema viimaseks suure slämmi turniiri esikohaks. Austraalia lahtistel ja Wimbledonis võitis ta kahel ning USA lahtistel neljal korral. Lisaks on tema kontol kaks olümpiakulda, 2008. aastal üksik- ja 2016. aastal paarismängus.