Mbappé jäeti septembris vigastuse tõttu Madridi derbiks Reali koosseisust välja, kuid ta naasis väljakule eelmisel kolmapäeval Lille’iga peetud Meistrite liiga kohtumiseks. Laupäeval tegi ta juba algkoosseisus kaasa ka La Liga kohtumise Villarrealiga.

Sel nädalal Mbappéd aga Prantsusmaa värvides mängimas ei näe. Prantslasi ootavad Rahvuste liiga kohtumised Iisraeli ja Belgiaga.

Prantsusmaa peatreeneri Didier Deschampsi sõnul jääb Mbappé koondisemängudest eemale, sest tal on liiga vähe mängupraktikat. Samas ei varja juhendaja, et tippklubidega on raske üksmeelele jõuda.

„Klubide ja rahvusmeeskonna huvid erinevad oluliselt,“ tunnistas Deschamps. „Peame ka meeles pidama, et tema tööandja on klubi, mitte (Prantsuse) jalgpalliliit.“

Prantsusmaa avalikkuses sai Mbappé otsus mõistagi kõvasti kriitikat.

„Kaptenina peab ta olema fännidele eeskujuks ja ta pole seda olnud,“ kritiseeris ründetähte Prantsusmaa koondise fännklubi pressiesindaja Fabien Bonnet, vahendab L’Équipe.

Endine Prantsuse koondislane Maxime Bossis on samuti staarmängija puudumise pärast nördinud. „Kui sa oled vigastatud, siis sa ei mängi oma klubi eest ja sind ei kutsuta koondisesse, aga kui tuled Meistrite liiga mängus pingilt platsile ja oled liigamängus juba algkoosseisus, muudab see asjad väga ebaselgeks,“ nentis Bossis.

Juba septembris Prantsusmaal korraldatud küsitlusel selgus, et PSG-st lahkunud Mbappé populaarsus on märgatavalt langenud. Toona leidis üle poole prantslastest, et Mbappé on koondise jaoks halb kapten ning Deschamps peaks ründetähelt kaptenipaela ära võtma.

Prantsusmaa koondisel on Rahvuste liigas kirjas võit ja kaotus – Itaaliale jäädi alla 1:3, Belgiat võideti 2:0.