Endine poolkaitsja kuulus Hollandi ja Amsterdami Ajaxi kuldsesse põlvkonda ning oli üks väljapaistvamaid Hollandi „totaalse jalgpalli“ esindajaid.

Neeskens mängis rahvuskoondises 49 korda ja kuulus meeskonda, mis saavutas 1974. ja 1978. aasta maailmameistrivõistlustel teise koha. Ajaxi klubiga võitis Neeskens neil kolm korda Euroopa karika ja kahel korral Hollandi liiga.

„KNVB sai suure kurbusega teada Johan Neeskensi ootamatust surmast. Johan oli üks meie suurimaid. Hakkame teda tohutult igatsema. Soovime tema abikaasale Marlisele, tema lastele Christianile, Tamarale, Biancale ja Armandile, lapselastele Djoyle ja Lovéele, sugulastele ja sõpradele palju jõudu selle suure kaotuse kandmisel. Puhka rahus, Johan,“ seisab KNVB avalduses.

Neeskens veetis viis hooaega ka Hispaania gigandi FC Barcelona rivistuses, võites nendega Hispaania karika ja Euroopa karikavõitjate karikasarja.

„Johan Neeskensi nimi jääb igavesti seotuks selliste klubide nagu Ajaxi ja Barcelona eduga ning kahe Hollandi koondise eduka MM-finaalturniiriga. Ta jääb igavesti üheks silmapaistvamaks ja armastatumaks mängijaks, kes meie riiki on esindanud,“ lisati alaliidu poolt.

Pärast sportlaskarjääri lõppu 1991. aastal töötas Neeskens treenerina ning oli aastatel 1995–2000 Hollandi koondise abitreeneriks ja aastatel 2006-2008 Barcelona abitreeneriks.