Traditsiooniliselt lastakse jooksjad rajale iga viie minuti järel vahemikus kell 11-12. Finišis saab igaüks oma aega elektrooniliselt ajatabloolt vaadata, kuid esimeses jooksus startijatel on võimalik joosta auhinnalistele poodiumikohtadele. Esimesed 1500 lõpetajat saavad traditsioonilise vimpli, mis igal aastal on erineva kujundusega.

„Käesoleva aasta sügisene rabajooks on eriline, sest ülistab traditsioonide ja katkematu järjepidevuse jõudu. Seetõttu on Nõmme linnaosavalitsus korraldajana motiveeritud veelgi rohkem pingutama, et pakkuda meeldejääv sündmus,“ sõnas Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri. „Kätte jõudva teetähise 100. jooksu puhul oleme programmi toonud uuendusi ja lisanud võlu põnevate kõrvalsündmustega,“ lisas ta.

Esimene juubelisündmus toimub 8. oktoobril kell 12, kui Nõmme Maja infosaalis avatakse rabajooksu ajalugu tutvustav näitus. Lisaks fotomaterjalile saab näha Rabajooksu meeneid läbi aastate, muuhulgas on välja pandud ka kõikide rabajooksude vimplid. Rabajooksu tekkeloost ja traditsioonidest räägivad nii omaaegsed korraldajad kui osalejad.

10. oktoobril kell 18 toimub „Avastades Nõmmet“ retk rabajooksu rajal ja 17. oktoobril kell 18 istutatakse rabajooksu stardipaigale puu.

13. oktoobril kell 11 antakse start 100. rabajooksule ja juubeli puhul minnakse püüdma osalusrekordit. Esimesel rabajooksul 50 aastat tagasi oli 71 osalejat. Sealt alates on üritus kasvanud ja viimastel aastatel on osalejate arv jäänud 1500 kanti. Rekordilised 2379 osalejat oli viis aastat tagasi. Stardipaik on vanas tuttavas kohas Pääskülas, Suvila ja Kalda tänava ristmiku läheduses.

Rabajooksust osavõtt on lihtsamast lihtsam ja osalemise saab otsustada sõna otseses mõttes viimasel minutil: osavõtutasu pole, registreerimine on kohapeal ja distants pisut üle kuue kilomeetri on kõigile jõukohane. Osavõtjakaardi saab täita enne starti kohapeal. Palume seda kõigil teha, sest ainult nii saame fikseerida osavõtjate arvu. Loosirattasse lähevad kõik osavõtjakaardid ja nende vahel loositakse välja poolsada auhinda, mille on välja pannud erinevad spordi- ja meelalahutusasutused ja Nõmme kohalikud restoranid.

„Olen veendunud, et olenemata ilmast tuleb meeldejääv spordipidu. Kõik kohale tulnud saavad muheda elamuse ja piisavas koguses värsket õhku ning füüsilist pingutust nautida,“ ütles linnaosavanem lõpetuseks.