Tavapäraselt on Aspenis võisteldud reedest pühapäevani, kuid eeloleval talvel toimub jõuproov neljapäevast laupäevani. Kuupäevadeks on 23.-25. jaanuar. Muudatusel on üks konkreetne põhjus. Nimelt on X-Mängud tuntud selle poolest, et võisteldakse tulede valgel. Kuna pühapäeval on tavaliselt võistluspäevale joon alla tõmmatud nelja-viie ajal õhtul, siis on ära jäänud nö firmamärgiks olev tulede all võistlemine.

Nüüd on jõuproovid seega plaanis nii neljapäeva, reede kui ka laupäeva hilistel tundidel. Aladena on seekord kavas jätkuvalt nii lumelauasõit kui ka freestyle-suusatamine. Mootorsaane ei ole võistlustulle tagasi võetud.

Nii lumelauduritele kui ka freestyle-suusatajatele on kavas pargi- ja rennisõit ning Big Airi hüpped. Lisaks peetakse ka Knuckle Hucki hüppeid ning tänavasõidu jõuproovi. Nimetatust esimesel hüpatakse Big Airi mandumisnõlva äärelt alla ning proovitakse madala õhulennu käigus võimalikult keerukaid trikke teha. Tänavasõit tähendab ainult käsipuudel sõitmist.

Eestlastest on varasemalt X-Mängudel võistelnud ainult Kadri Vaultier (Pihla) ning Kelly Sildaru. Sildaru on aastate jooksul Aspeni X-Mängudelt võitnud kuus kuldmedalit, neist neli pargi- ja kaks rennisõidus.

Aspeni X-Mängude järel toimub samas kohas järgnevalt ka MK-etapp. 30. jaanuarist kuni 6. veebruarini toimuval Aspeni MK-etapil jagatakse punkte nii pargi- kui ka rennisõidus ning Big Airi hüpetes.