Kaks etappi enne hooaja lõppu juhib võistkondlikus arvestuses Hyundai 482 punktiga. Teine on Toyota 465 silmaga. Seega on Ott Tänaku tööandja edumaa 17 punkti.

Järgmisena on kavas 17. – 20. oktoobrini sõidetav Kesk-Euroopa ralli. Kui viimati Tšiilis aitas Kalle Rovanperä Toyotal tiimide arvestuses kõvasti punkte koguda, siis Kesk-Euroopas kahekordset maailmameistrit stardis ei ole.

Vaatamata Rovanperä puudumisele saadab Toyota Kesk-Euroopas starti neli autot. Kohal on kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier, keda on toetamas Elfyn Evans, Takamoto Katsuta ja Sami Pajari.

Tegelikult oleks Rovanperä pidanud Kesk-Euroopas startima, kuid soomlane otsustas tiimile mitte vastu tulla. Olukorda aitas DirtFishile selgitada Toyota võistkonna boss Jari-Matti Latvala.

„Meil oli Kallega konkreetne leping. Ta pidi sõitma sel hooajal kindla arvu rallisid,“ sõnas Latvala. „Ta asendas suvel Poola rallil Sebastien Ogier’i (Ogier tegi Poola ralli eel avarii ning ei saanud startida. Nii kutsuti teda kiirkorras asendama Rovanperä). Alguses pidi Kalle Kesk-Euroopa rallil startima, kuid suvel vahetasime tema osas Kesk-Euroopa ja Poola rallid omavahel ära. Seega ei ole tema startimine praegu võimalik.“

Latvala sõnul oleks Rovanperä osalemine tiitliheitluse seisukohast väga oluline, kuid tema käed jäävad praeguses olukorras lühikeseks. „Loomulikult oleksime tahtnud teda stardis näha, kuid vastavalt lepingule on ta sõitnud maksimaalselt rallisid ja me ei saa sundida teda rohkem sõitma.“

„Individuaalse MM-tiitli konkurentsis on meie olukord väga keeruline. Meie peamine eesmärk on nüüd võistkondlik tiitel. Tšiilis õnnestus meil vahet vähendada 35 punkti pealt 17-le. See andis tiimile väga suure tõuke,“ lisas soomlane.

Kui Toyota paneb Kesk-Euroopa rallil välja neli autot, siis Hyundai on stardis kolme mehega. Neuville’i ja Tänaku kõrval on kolmandas autos Andreas Mikkelsen.

MM-sarja üldseis enne Kesk-Euroopa rallit:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 207 punkti

2. Ott Tänak (Hyundai) 178

3. Sebastien Ogier (Toyota) 166

4. Elfyn Evans (Toyota) 161

5. Adrien Fourmaux (M-Sport) 140

6. Kalle Rovanperä (Toyota) 114