Tõmoštšuk tegi Instagrami postituse, kus hoiab käes särki kirjaga „Leningrad – kangelaste linn“. Seda särki kandis Ukraina rekordinternatsionaal Peterburi Zeniidi ja Kasahstani klubi FC Almatõ Kairati vahelises sõprusmängus.

Pärast mängu pandi see särk oksjonile ning kogu saadud tulu suunatakse Kurski oblastisse, kus Ukraina väed on alustanud vasturünnakut.

Särgi müügist saadi 700 000 rubla ehk umbes 6800 eurot.

Tõmoštšuki eksabikaasa Nadežda Nawrozkaja tunnistas, et endine tippjalgpallur on nii madalale langenud, et ei suuda teda enam üllatada.

„Anatoli on võimalikult madalale langemises väga loominguline. Ta leiab alati uusi sügavusi. Ta ei suuda mind enam üllatada,“ sõnas naine Ukraina meediale.

Samas on ta kindel, et see kampaania ei olnud tema eksabikaasa idee: „Anatoli teeb, mis kästakse. On ilmselge, et aktsiooni korraldas klubi [Peterburi Zeniit].“

Tõmoštšuk oli oma mängijakarjääri ajal Ukrainas üks armastatumaid jalgpallureid, kuid 2022. aasta veebruaris alanud sõja järel on ta selgelt väljendanud oma meelsust, kui jätkas tööd Venemaal ega mõistnud venelaste kallaletungi hukka.

Ukraina jalgpalliliit otsustas seetõttu Tõmoštšuki saavutused mängijana tühistada ja kõik tema tiitlid ära võtta. Lisaks kuulub eksjalgpallur Ukraina riigi poolt ametlikult sanktsioneeritud sportlaste hulka.

Tõmoštšuk pidas karjääri jooksul Ukraina eest 144 mängu ning esindas teiste seas ka Müncheni Bayernit (2009-2013).

Jaga
Kommentaarid