Saksamaa alustas kohtumist küll teravamalt, kuid õige pea leidsid oma mängurütmi ka eestlased. See tõi koondisele mitmeid võimalusi, kuid väravavõrk pandi esimesel kolmandikul sahisema vaid korra. Kohtumise 8. minutil teenis Eesti karistuslöögi, mille Juhan Lilleorg realiseeris.

Teise kolmandiku algusminutitel kolmekordistas Eesti oma edu. Esmalt sai värava kirja Rauno Nõmmiko, kes pöördel esimese puutega löögile läks. Väravavaht oli küll pallil vahel, kuid löök oli piisavalt tugev, et võrku lennata. Kolmas tabamus sündis suurepärase söödukombinatsiooni tulemusel: Kallaste, Lilleoru, Ragnar Rumpi ja Erol Kigaste kokkumäng viis viimase värava ees löögile.

Ka vastane omas häid momente väravaarve avamiseks, kuid möödunud nädalavahetusel koondisedebüüdi teinud puurilukk Andreas Kallaste näitas väravas oskuslikke tõrjeid, mis hoidsid Eesti võrgu puhtana.

Paraku suutis vastane end läbi murda 22. minutil, kui käärlöögiga oli täpne Oliver Romrig. Kümne sekundi pärast andis omapoolse vastuse Martin Thomson, kes kauglöögist palli ristnurka saatis.

Viimasel kolmandikul said sakslased kirja oma teise värava, kui karistuslöögist skooris Tim Engelhardt. Vahe vähendamine andis vastasele hoogu juurde ning Saksamaa tekitas Eesti värava all parajat peavalu, kuid eestlased tulid vastase survega toime. Eestil õnnestus veel 18 sekundit enne lõppu ise skoorida, kui uhkes üksinduses pääses löögile Argo Alaväli. Nii teenis Eesti Saksamaa üle kinda 5:2 võidu.

Koondise peatreener Andreas Aniko rääkis pärast kohtumist, et väljakul õnnestunud asjad ja 3:0 edu andis meeskonnale enesekindluse, mille pealt ülejäänud mäng ka kulges.

„Taktikaliselt saime suures pildis hakkama, viimasel kolmandikul pani Saksamaa käigu juurde ja surus meid päris tugevalt. Seal jäime hätta mingite otsustega, aga samas õnnestus meil ise vastu nõelata ja vahe kahest väravast kordagi väiksemaks ei läinud,“ rääkis Aniko jalgpalliliidu pressiteate vahendusel. Ta lisas: „Eks oli raske mäng – uus keskkond, liiv ja väljak ning midagi lihtsat seisu järgi ei tulnud, sest Saksamaa on arvestatav ja tugev meeskond. Suutsime aga täna oma paremuse teist korda järjest nende vastu maksma panna ja turniirile igati ideaalse alguse anda.“

Aniko rääkis, et positiivses tulemuses mängis rolli ka meeskonna õige häälestatus. „Me kõik saame aru, millisel turniiril me oleme ja kuhu meil on võimalik end mängida. Eesmärk on jõuda kaheksa sekka ehk teisele alagrupiturniirile, kus mängitakse välja kohad, kes maailmameistrivõistluste finaalturniirile jõuavad,“ ütles ta.

Järgmisena koondist ees ootav valitsev Euroopa meister Portugal on peatreeneri sõnul favoriit, kuid võimalused võiduks on Eestil olemas.

„Tegu on väga raske vastasega, kuid teame, et Eesti on võimeline mängima ka tugevate vastastega. Kindlasti on tasemevahe ja favoriidikoorem Portugali kasuks, kuid lähme võitlema ning midagi lihtsalt neile ei paku,“ sõnas Aniko lõpetuseks.

Eesti ja Portugali mäng peetakse pühapäeval, 6. oktoobril Eesti aja järgi kell 19.00. Kohtumisele on otsepildis võimalik kaasa elada BeachSoccerTV vahendusel.