2010. aasta Vancouveri olümpiamängude pronks ja seitsmel korral MM-il medali võitnud Roponen tegi 2023. aasta detsembris Rootsis Gällivares peetud MK-etapil tagasituleku. 10 km vabatehnikasõidus sai ta 35. koha ja teatesõidus aitas ta Soome koondise kaheksandaks. Paus polnud tegelikult kuigi pikk, sest veel 2021. aastal tuli ta Oberstdorfi MM-il Soome ridades 4x5 km teatesõidus pronksmedalile.

Gällivare jõuproovide järel vihjas Roponen, et ta ei välista ka 2025. aastal Tronheimis peetaval MM-il osalemist, aga nüüdseks on see mõte maha maetud.

„Selle võib ära unustada. Mina seal ei suusata,“ ütles ta Iltalehtile. Mis siis, et treenimist naudib soomlanna endiselt täiega - mõnel kuul on treeningtunde tulnud üle 100.

„Mahu mõttes pole ma võib-olla kunagi nii palju treeninud. Aga võtan seda pingevabalt. Kui teen hommikul esimese asjana trenni ära, annab see mulle terveks päevaks hea tuju. Jõudsin ka mõnele peole ja nägin sõpru. Varem loobusin spordi nimel kõigest,“ lausus Roponen.

Soomlanna lisas, et koondisekarjäär on kindlasti läbi, võib-olla paneb ta ennast proovile mõnel väiksemal kohalikul võistlusel.