Cisse vallandamise muudab kummaliseks tõik, et endisele jalgpallitähele ei andnud kinga mitte kohalik alaliit, vaid spordiministeerium. Nimelt tahtis Senegali jalgpalliliit Cissega lepingut pikendada, kuid valitsus polnud sellega nõus.

Senegali valitsus põhjendas tema vallandamist järgnevalt: rahvusmeeskond ei täitnud eelmistel suurturniiridel eesmärke, Senegal on FIFA edetabelis langenud ning riik kardab, et koondise ja senegallaste vahelised suhted halvenevad.

Uudisteagentuur AP vahendab, et Cisse vallandamine võib olla vastuolus rahvusvahelise katuseorganisatsiooni FIFA reeglitega, mille kohaselt pole liikmesriikide valitsustel lubatud alaliitude tegemistesse sekkuda.

Cisse käe all krooniti Senegal 2021. aastal esimest korda Aafrika meistriks ning 2022. aasta MM-il jõuti 16 parema sekka. Eelmisel Aafrika rahvuste turniiril piirdus Senegal aga kaheksakfinaaliga, kus tunnistati penaltiseerias hilisema tšempioni Elevandiluuranniku paremust.

Cissel on selja taga ka edukas mängijakarjäär, mille jooksul esindas ta erinevaid Inglismaa ja Prantsusmaa kõrgliigaklubisid. 2002. aastal aitas Cisse oma koduriigi MM-il veerandfinaali, mis tähistab ühtlasi Senegali parimat tulemust.