Hispaania meedia vahendab, et Iniesta teeb ametliku avalduse järgmisel teisipäeval ehk 8. oktoobril. Tegemist on Iniesta jaoks märgilise kuupäevaga, sest terve oma klubikarjääri jooksul kandis ta särki numbriga 8.

Iniesta kirjutas ennast rasvaste tähtedega Hispaania jalgpalli ajalukku 2010. aastal, sest just tema tabamus tõi hispaanlastele kauaoodatud MM-tiitli. Lisaks krooniti poolkaitsja kahel korral Euroopa meistriks (2008, 2012). Hispaania koondist esindas Iniesta kokku 131 korda ning lõi selle aja jooksul 13 väravat. 2012. aastal nimetas UEFA ta Euroopa parimaks jalgpalluriks.

Valdava osa klubikarjäärist veetis Iniesta Barcelonas, kus ta võitis 16 aasta jooksul neli Meistrite liiga tiitlit, üheksa Hispaania meistritiitlit, kuus Hispaania karikat, seitse Hispaania superkarikat, kolm UEFA superkarikat ja kolm klubide MM-tiitlit.

Seejärel siirdus Iniesta mängima tõusva päikese maale Kobe Visseli klubisse, kelle ridades võitis ta nii Jaapani meistritiitli, karika kui ka superkarika. Hispaanlase viimaseks koduklubiks jäi Araabia Ühendemiraatides Emirates Club.