2009. aastal kaugushüppes Euroopa sisemeistriks kroonitud Balta tegi mitu kuud küpsenud otsuse avalikuks eelmisel nädalal.

Sellegipoolest ei saa ligi kaks kümnendit Eesti spordisõpru rõõmustanud Balta kergejõustikust üle ega ümber. Tüüpilisel hommikul jõuab ta Audentese halli poole üheksaks ja vahel lahkub sealt alles pärast kaheksat õhtul. Mõned päevad leiab alates 2023. aasta sügisest Audentese spordiklubis noortetreenerina töötav Balta ka enda jaoks.

„Treenin selle nimel, et hoida ennast toonuses. Joosta mulle meeldib ja teen endiselt ka lõike, aga mõõdukalt,“ lausus koos abikaasa Andrei Nazaroviga tütar Kirat kasvatav Balta.

Eesti 100 ja 200 meetri jooksu ning kaugushüppe rekordiomanik märkis, et elus on endiselt esikohal perekond ja tema ise, aga fookus on muutunud. „Kui varem mõtlesin ainult enda peale, siis nüüd on mul ruumi ka teiste jaoks.“

Intervjuus rääkis Balta, kui lähedal või kaugel oli sportlasteekonna jätkumine, miks tal polnud mõtet järjekordse võimaliku traumaga riskida, mis emotsioone pakub treeneritöö ja milliseid mõtteid tekitab Eesti kergejõustiku seis.

Ksenija Balta, millal viimati tundsid, et võiks ikkagi tippspordiga jätkata?