Leedu korvpalliliit tegi teisipäeval otsuse, et ametist lahkunud Kazys Maksvytise asemel saab uueks peatreeneriks Kurtinaitis.

64-aastase Kurtinaitise esimesed mängud rahvuskoondise eesotsas on EM-valiksarjas, kui Leedu kohtub 21. novembril võõrsil ja 24. novembril koduväljakul Põhja-Makedooniaga.

1988. aastal koos Tiit Sokuga Nõukogude Liidu koondises olümpiavõitjaks tulnud Kurtinaitis on juhendanud teiste seas selliseid tippklubisid nagu Moskva Himkit ja Lietuvos Rytast. Hetkel on leedukas ametis ka Aserbaidžaani klubi BC Sabahi peatreenerina.

Kurtinaitist peeti juba 2009. aastal Leedu koondise peatreeneri valimisel suursoosikuks, kuna ta viis Lietuvos Rytase sel aastal nii Leedu meistriks ja karikavõitjaks, Balti meistriks kui EuroCupi võitjaks, kuid tema asemel palgati toona Kestutis Kemzura.

Mängijana võitis Kurtinaitis Moskva CSKA ja Kaunase Žalgirise rivistuses viiel korral Nõukogude Liidu meistritiitli. Lisaks 1988. aasta olümpiakullale võitis ta Leedu koondisega kaks olümpiapronksi (1992, 1996).