Välbe kritiseeris hiljuti News.ru-le antud usutluses maailma spordijuhte, kes ei lasknud Venemaa sportlastel Pariisi olümpial võistelda oma lipu all.

„Ma ütlen asju, mida ei tohiks kunagi öelda. Kui oleksime Londoni kesklinna laastava pommi visanud, oleks kõik lõppenud ja meid oleks igale poole tagasi lubatud. Venemaa on aastasadu ülejäänud maailma ärritanud. Meid pole kunagi armastatud, isegi kui seda on teeseldud. Mulle meeldib, kui meie riik on tugev,“ teatas Välbe.

Ka mitmed tuntud venelased suhtuvad Välbe kommentaari väga negatiivselt.

„Vana naine on hulluks läinud,“ põrutas Venemaa televisiooni üks kuulsamaid spordireportereid Dmitri Gubernjev Match TV-le.

„Normaalsed inimesed peaksid tema eest nagu katku eest põgenema. Tahan öelda, et Venemaa koondise suusatajad, eriti noored, on mõne Välbe avalduse pärast lihtsalt kohkunud ja šokeeritud,“ lisas Gubernjev.

Ka kiiruisutamise olümpiavõitja ja praegune Riigiduuma liige Svetlana Žurova leiab, et Välbe peaks sõnu paremini valima.

„Oleksin selliste naljadega ettevaatlikum. Sellised sõnad panevad lääne tema vastu pöörduma. Ta tegi nalja, aga nad arvavad alati, et me ei tee nalja. Millegipärast ei saa nad sellistest naljadest aru,“ nentis Žurova.

Välbe lisas oma skandaalses intervjuus, et usub, et venelased lubatakse varem või hiljem rahvusvahelistele võistlustele tagasi.

Venemaa ja Valgevene sportlastele määrati enamusel spordialadel rahvusvahelistel võistlustel osalemise keeld kohe pärast Venemaa tungimist Ukrainasse 2022. aasta veebruaris.

Jaga
Kommentaarid