Pärnu Sadam kaotas avaveerandi 23:25, kuid pääses esimese poolaja lõpuks juhtima 43:40. Kolmas veerand jäi viiki (17:17) ning seejärel kestis tasavägine heitlus lõpuvileni välja.

Pärnu alustas otsustavat spurti poolteist minutit enne lõppu, kui 75:75 seisult viisid Christian Alexander Bradfordi ja Robert Valge korvid kodumeeskonna ette 81:75. Lähemale kolmest punktist Viimsi enam ei jõudnudki.

Pärnu poolel säras Bradford 28 punktiga, Okko Johannes Järvi tõi 11, Valge 10 ja Oliver Suurorg 9 punkti.

Vaid üheksa mehega mängima pidanud Viimsi poolel viskas Omar Pajic 28 silma, Aleksander Oliver Hint tõi 18, Kristjan Kokk 16 ja Kaspar Kuusmaa 13 punkti.

Pärnul on nüüd tabelis kaks võitu ja kolm kaotust, mis annab neljanda koha. Viimsi sai kahe võidu kõrvale neljanda kaotuse.

Pärnu peatreener Vitaly Stepanovsky ütles mängujärgses intervjuus, et tänane raske võit oli väga oluline. „Suured komplimendid Viimsile, nad mängisid suure energiaga ja näitasid iseloomu. Meie tiimi ülesehituse protsess jätkub ja see nõuab aega. Me ei olnud täna üks-ühe vastu mängus head,“ sõnas Stepanovsky. „Minu jaoks on väga oluline, et me oleks mentaalselt raskeks hooajaks valmis.“

Oliver Suuroru intervjuu:

Pärnu peatreeneri Vitaly Stepanovsky intervjuu:

Mängu eel

Pärnu Sadam on hooaega alustanud ühe võidu ja kolme kaotusega. Ainus võit teeniti 24. septembril Keila KK vastu, kaotused on tulnud suvepealinna klubil vastu võtta nii TalTech/Alexelalt, Keila Coolbetilt kui Tartu Ülikool Maks & Mooritsalt.

Viimsil on turniiritabelis kirjas kaks võitu ja kolm kaotust. Viimase kohtumise pidasid Valdo Lipsu hoolealused laupäeval, kui tunnistati võõral väljakul Keila KK 86:81 paremust.

Viimsi peatreener Valdo Lips: „Viimase kohtumisega me kahtlemata kuidagi rahul ei saa olla ning soovime teha märgatavalt parema mängu. Tahame oluliselt parandada oma kaitset. Kõik saab alguse kommunikatsioonist ning mängu lugemisest ja vastavalt sellele saame võtta vastu otsused meie kaitsesüsteemi reeglite järgi. Sellega me eelmises mängus hakkama ei saanud.“