Õnnetuse põhjustas Ford Focusega sõitnud 1987. aastal sündinud Läti rallimees Kristaps Telle, kes kaotas masina üle kontrolli ja paiskus autoga suurel kiirusel pealtvaatajate sekka.

Õnnetuses sai vigastada 14 pealtvaatajat ning surma üks inimene. Nüüd on Leedu meedias avalikustatud, et hukkunu oli 21-aastane Rokas, kes oli Leedu autospordiliidu liige ja töötas kohtunikuna.

„Hukkunu on meie kogukonna liige. Rokas töötas kohtunikuna paljudel võistlustel. Avaldame veelkord siirast kaastunnet Rokase vanematele, sõpradele ja kõigile lähedastele. Need, kes soovivad Rokase perele ja kõikidele ohvritele rahalist abi anda, saavad seda teha kommentaaris märgitud kontaktidel,“ seisab Leedu autospordiliidu sotsiaalmeedia postituses.

Praeguseks on selgunud, et avarii teinud 37-aastane rallisõitja kuulati politsei poolt üle, kuid ühtegi kahtlustust talle ei esitatud.

Sellise info avaldas portaalile lrytas.lt Utena maakonna politseikomissariaadi kommunikatsiooniosakonna juhataja Asta Šuminienė.

Tragöödia juhtus Utena linnas kitsal Papievių tänaval reedel kella 21 paiku. Lätlane kaotas järsus kurvis auto üle kontrolli ja sõitis teelt välja. 14-st viga saanud inimesest seitsmel on rasked vigastused. Üks vigastatutest on 16-aastane, ülejäänud on täiskasvanud.

Šuminienė kinnitas, et Vilniuse haiglasse viidud vigastatute seisund viimase ööpäeva jooksul halvenenud ei ole.

Avarii täpse põhjuse selgitab välja uurimine. Hetkel arvatakse, et Läti ekipaaži Kristaps Telle-Kaspars Griva väljasõidu põhjustas jäme sõiduviga, kuna kurvi tuldi liiga suurel kiirusel.

„Reede õhtul toimunud traagilise õnnetuse asjaolud on ebatüüpilised ekipaaži võimaliku sõiduvea tõttu. Selle asemel, et enne kurvi masina kiirust oluliselt maha võtta, liikus Läti ekipaaž otse ja sõitis teelt välja oluliselt suurema kiirusega ja kaugemale, kui võinuks ette näha,“ teatasid ralli korraldajad.

Ühtlasi kinnitati korraldajate poolt, et kiirabi jõudis sündmuskohale väga kiiresti ja meditsiinilisele personalile ühtegi etteheidet ei ole. Kohe pärast õnnetust rallivõistlus peatati.

Leedukas Benediktas Vanagas, kes osales tänavusel Dakari rallil koos kaardilugeja Kuldar Sikuga, usub samuti, et õnnetuse pidi põhjustama sõiduviga.

„Utena. Must öö motospordi jaoks. Professionaalses autospordis, nagu ka lennunduses, on tragöödial harva üksainus põhjus. Sageli on see paljude keeruliste vigade tagajärg. Ekipaaž tegi ilmselgelt sõiduvea. Kuid me peame aru saama, et võidusõitjaid ei saa tragöödias süüdistada, kui see pole tahtlik tegu,“ kirjutas kogenud Vanagas sotsiaalmeedias.

Vaata videokaadreid sündmuspaigalt:

Jaga
Kommentaarid